10 coses que cal saber de Regina King

Repassem la trajectòria de l'actriu premiada amb un Emmy pel seu paper en 'Watchmen'

zentauroepp55064640 t ssies  10 cosas que hay que saber de regina king  m s peri200923174113

zentauroepp55064640 t ssies 10 cosas que hay que saber de regina king m s peri200923174113

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1. Va seguir a l’escola pública mentre sortia a la tele

Als 14 anys, King ja era reina de la popular sitcom ‘227’, però no anava a cap escola privada amb altres nens de Hollywood. La seva mare, de professió mestra, va advertir la cadena NBC que la seva filla seguiria anant a la pública, una cosa que va servir a Regina per mantenir els peus a terra. 

2. Volia ser dentista

Ho va confessar al late-night de Stephen Colbert el 2019: «¿Saps quan la gent diu que el primer que veu és els ulls? Jo, el primer que veig, és el somriure». No va estar segura de voler ser actriu fins després de rodar la seva primera pel·lícula.

3. Va debutar al cine amb ‘Els nois del barri’

No, no està malament com a primera pel·lícula: un clàssic crit contra el racisme en què, com a ‘Watchmen’, s’abordaven els excessos de la violència policial. Era també el debut del director John Singleton, amb qui va treballar després a ‘Justícia poètica’ i ‘Semillas de rencor’.

4. I l’has vist a més pel·lícules de les que recordes

Abans de començar a guanyar premis, King va ser actriu secundària a moltes pel·lícules populars, com ‘Jerry Maguire’, ‘Enemics públics’, ‘Mi gran amigo Joe’, ‘Una rossa molt legal 2’ o ’Miss Agent Especial 2: Armada i fabulosa’.

5. És ferma defensora del Time’s Up

King no es va adonar de les diferències de salari entre actors i actrius fins que va entrar a la trentena. Després, es va convertir en ferma defensora del moviment per la igualtat a Hollywood. «Crec que anomenar-lo moviment és treure-li importància», va dir l’any passat a una entrevista amb ‘The Guardian’. «És com ser testimoni d’un gran desplaçament, un canvi vital. Així és com jo ho veig».

6. Portar capa era la seva assignatura pendent

«Volia fer de superheroïna des que era una nena. Portar una capa i tot això», va explicar a ‘Glamur’ sobre el seu personatge de Germana Nocturna a ‘Watchmen’. «Però no havia tingut l’oportunitat fins ara. He fet això en homenatge al meu jo de joventut».

7. Ja porta quatre Emmys, en realitat

Abans de l’Emmy pel seu paper protagonista a ‘Watchmen’, King ja havia recollit estatuetes pels seus papers (dos de diferents) a ‘American crime’ i l’efímera ’Seven seconds’. I cal sumar un Oscar i un Globus d’Or pel seu rol de sogra coratge a ‘El blues de Beale Street’.

8. Per a aquest paper es va basar en la seva àvia

En el gran, gran film de Barry Jenkins, King interpretava la mare d’una jove embarassada del fill d’un home empresonat injustament. Per al paper es va inspirar, segons va explicar en el programa ‘Good morning America’, en la seva pròpia àvia, «una dona que et feia sentir com si les coses sempre haguessin d’anar bé».

9. Durant la quarantena es va dedicar a plorar 

Notícies relacionades

«No tinc cap problema amb aquells moments en què em sembla que m’ofego i que necessito treure-ho tot cap a fora», va declarar a l’agost a ‘InStyle’. «No sento indefensió, sento que estic fent neteja i que em dono permís per vessar les llàgrimes».

10. També és directora

I ho és des del 2010, quan l’artista R&B Jaheim li va demanar que sortís en un dels seus vídeos (’Finding my way back’). Ella va accedir a canvi que, a més, pogués dirigir-lo. Després ha firmat episodis de sèries com ‘Scandal’, ‘The good doctor’, ‘This is us’ i ‘Insecure’. La seva primera pel·lícula, ’One night in Miami...’, ha rebut bones crítiques al seu pas pel festival de Toronto.