PERFIL

Vanessa Kirby: 'princesa' a l'alça

La guanyadora del premi a la millor actriu a Venècia es va donar a conèixer gràcies a 'The Crown'

zentauroepp54894360 british actress vanessa kirby arrives to attend the closing 200916161339

zentauroepp54894360 british actress vanessa kirby arrives to attend the closing 200916161339 / TIZIANA FABI

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

En un temps en què tants actors consagrats ni tan sols saben quan tornaran a estar davant d’una càmera, Vanessa Kirby estrena pel·lícules de dos en dos. La londinenca acaba de guanyar la Copa Volpi que concedeix la Mostra de Venècia pel seu treball en el drama ‘Pieces of a woman’, amb què aconsegueix posar l’espectador el cor en un puny a la pell d’una dona abocada a un calvari psicològic, conjugal i judicial després de la mort del seu nadó tot just néixer.

 

Però és que el jurat podria haver-li donat el premi per l’altra pel·lícula que va presentar al festival i hauria sigut igual de merescut; es tracta de ‘The world to come’, i hi encarna una jove atrapada en un matrimoni abusiu a l’Amèrica rural del segle XIX que emprèn un història d’amor amb una altra dona infeliç. El seu nom, en suma, ha de ser el que més vegades s’ha pronunciat a Hollywood en aquesta última setmana.

Amistat amb els Redgrave

No és probable que la sobtada pujada de fama la intimidi; al cap i a la fi, va créixer molt a prop de les llegendes de la interpretació Vanessa i Corin Redgrave, vells amics de la seva mare. En tot cas, va començar a sentir-se atreta pel cine gràcies al seu pare, que la portava a veure pel·lícules gairebé sempre inapropiades per a una nena de la seva edat: la petita Vanessa tenia només sis anys quan va descobrir ‘L’Exprés de Mitjanit’. 

Notícies relacionades

Tot i que amb 23 ja impressionava la crítica i el públic teatrals de Londres, donar-se a conèixer a la resta del món li va portar una mica més de temps, concretament el que va tardar a estrenar-se la sèrie ‘The Crown’; al llarg de les dues temporades que va passar donant vida a la princesa Margarita, va guanyar un Emmy i va ajudar a convertir el que hauria pogut ser només un altre encartonat drama d’època en un fenomen televisiu. Se la notava tan en la seva salsa a Buckingham Palace que després va resultar desconcertant veure-la en els ‘blockbusters’ d’acció ‘Misión Imposible: Fallout’ (2018), en el que treia petroli de les seves comptades escenes, i ‘Hobbs & Shaw’ (2019), en què exhibia un talent únic a l’hora de repartir llenya. Ara, mentre espera a descobrir per quin camí la portarà el premi acabat de guanyar, roda la nova entrega de ‘Missió Impossible’. Segur que aquesta vegada el seu personatge tindrà més pes.