INTÈRPRET EMERGENT

Paul Mescal: L'antiheroi que va arribar d'Irlanda

L'actor de 'Normal People' dona una gambada al cinema amb 'La nena perduda', adaptació de la novel·la d'Elena Ferrante

zentauroepp54831795 normal people serie  con paul mescal200909155825

zentauroepp54831795 normal people serie con paul mescal200909155825

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Últimament, les noves figures de la interpretació semblen seguir el mateix patró de desenvolupament professional: s’estrenen en una sèrie televisiva que exerceix d’aparador on llueixen el seu potencial artístic, a més d’aconseguir ràpidament una gran notorietat; i, si destaquen, aconsegueixen papers al cinema. L’últim en seguir aquesta línia curricular ha sigut Paul Mescal

Estrella cadet de futbol gaèlic, va haver d’aparcar el seu somni d’integrar l’elit esportiva al lesionar-se. Llavors, li va donar per la interpretació i el cert és que aquesta jugada li ha sortit molt bé. Després d’estudiar art dramàtic, aquest jove irlandès va iniciar la seva carrera el 2017 a grans produccions teatrals de Dublín. Però la fama li va arribar aquest any, a l’estrenar-se com a protagonista en la minisèrie ‘Normal People’, una adaptació de la novel·la homònima supervendes de la joveníssima autora irlandesa Sally Rooney, que pretén retratar les relacions sentimentals dels ‘mil·lennistes’ d’una manera realista. 

 

Nominat als Emmy

En aquesta joia televisiva produïda pel canal BBC i la plataforma Hulu, se segueixen al llarg de 12 capítols les turbulentes trobades i desacords amorosos del Connell i la Marianne (interpretada per Daisy Edgar-Jones) des que es coneixen a l’escola d’un petit poble d’Irlanda fins a la seva arribada a la universitat, marcats per les relacions de gènere i les seves diferències de classe. 

Aquesta ficció catalogada com una de les imprescindibles de l’any ha sigut aplaudida per la crítica, que fins i tot s’ha atrevit a qualificar-la de millor que la novel·la. Bona prova d’això és que ‘Normal People’ ha estat nominada a quatre premis Emmy. Els resultats se sabran a la pròxima gala, que se celebrarà el pròxim 20 de setembre de forma virtual. Entre els reconeixements a què opta la sèrie hi ha el que podria emportar-se Mescal com a millor actor de minisèrie o telefilm. Per a aquest títol competeix amb estrelles de la talla de Jeremy Irons (per ‘Watchmen’), Hugh Jackman (’Bad Education’), Jeremy Pope (’Hollywood’) i Mark Ruffalo (’I know this much is true’). 

Notícies relacionades

No serà una tasca fàcil però, de moment, aquesta nominació suposa per a l’actor una carta d’entrada directa al selecte club de joves promeses de la seva generació. I entre ells, Mescal ja compleix una sèrie de cànons: atractiu, carismàtic, atlètic, compta amb un perfil Instagram ‘super cool’, actiu i atapeït de seguidors, a més d’haver captat l’atenció de revistes de moda i dels Rolling Stones, que han comptat amb ell per al seu videoclip ‘Scarlet’.

Repartiment ‘premium’  

D’una producció basada en un èxit literari, l’intèrpret, de 24 anys, saltarà a una altra, tot i que d’un altre nivell. I és que s’acaba de saber que Mescal es passa al cinema, i no de qualsevol manera. El seu debut coincidirà amb el de l’actriu Maggie Gyllenhaal com a directora per a l’adaptació de ‘La nena perduda’, inspirada en l’obra d’Elena Ferrante. Aquest projecte cinematogràfic comptarà també amb la participació d’intèrprets ja habituals de la cartellera com Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley i Peter Sarsgaard