L'(estrident) cort de l'emèrit

Esportistes amb falta de sintonia, celebritats absentades per temor de la Covid i personalitats de problemàtica reputació componen el nou veïnat del Monarca

zentauroepp17180236 spanish king juan carlos  r  and abu dhabi s crown prince sh200902173928

zentauroepp17180236 spanish king juan carlos r and abu dhabi s crown prince sh200902173928 / Marcelo del Pozo

3
Es llegeix en minuts
Núria Navarro

Tret d’alguns sàtrapes, quan els pròcers en hores baixes buscaven refugi, triaven destinacions poc sufocants i amb un ecosistema social a l’altura del seu pedigrí. Però Joan Carles de Borbó va triar Abu Dhabi, un lloc molest no només per la seva reputació i el seu clima extrem, sinó perquè, en cas de requerir una cort, els Emirats Àrabs Units ofereixen gent del ‘showbiz’, empresaris amb problemes i una infinita família reial que no destaca per la defensa dels drets i les llibertats.

Xavi Hernández, míster de l’Al-Saad de Qatar. / karim jafaar (afp)

Una mesura de la dificultat és que entre els residents amb ‘punch’ hi ha l’exblaugrana Xavi Hernández, entrenador de l’equip Al-Sadd de Qatar (a l’espera de desembarcar en el Barça). Es van conèixer en el Mundial del 2010 i segurament coincideixen en la idea que allò «no és una democràcia però funciona millor que Espanya». No obstant, el de Terrassa es va alinear amb Pep Guardiola i Gerard Piqué contra el judici del procés i segur que, al seu cap, el cataclisme del moment el protagonitza Messi.

Un altre amb qui prendre un Meritene podria ser Giorgio Armani, amb llit permanent a l’Armani Hotel, que ocupa 11 plantes del gratacel Burj Khalifa de Dubai (al qual es va enfilar Tom Cruise ‘Misión imposible 4’). L’italià va ser l’autor del vestit amb coll de xemeneia que Letizia Ortiz va portar per anunciar el compromís amb el seu fill Felip –un tema per fer-la petar–, però el dissenyador està avaluant els estralls de la Covid en el seu negoci i potser no està per creuar el Mediterrani.

Amb Xavi Hernández
segurament coincideixen que allò «funciona millor que Espanya», però el de Terrassa va estar en contra del judici del procés

Escapades improbables

Entre les celebritats amb mansions a Dubai, que en un moment donat agafen el jet i s’hi planten en un vist i no vist, hi ha els Beckham Madonna. El tàndem anglès té una casa immensa d’1,6 milions de dòlars a Palm Jumeirah –que van cedir als pares de Victoria– i un apartament a l’esmentat Burj Khalifa de 5 milions, però el radar els localitza als Cotswolds, intentant, segons ‘TyC Sports’, de convèncer Messi perquè fitxi per l’Inter Miami CF, del qual l’exjugador del Reial Madrid és copropietari. Madonna, propietària d’una luxosa propietat a les artificials (i fallides) World Islands, després de passar el coronavirus, ha volat a Jamaica amb la seva família i el seu últim nòvio, Ahlamalik Williams, de 27 anys, per celebrar el seu 62è aniversari. (No ha confirmat visita).

El xeic Mohammed bin Rashid al-Maktoum. / efe

A l’emèrit se li redueix el cercle. Hi ha la reialesa de Bollywood, que freqüenta els emirats com qui va el cap de setmana a la segona residència, presidida per Shahrukh Khan, un ídol de masses que té una vil·la de 2,6 milions a Palm Jumeirah, i hi ha algun familiar del difunt Robert Mugabe, el tirà de Zimbàbue, i celebritats com Cristiano Ronaldo –que fa uns dies navegava per aigües d’Eivissa– Novak Djokovic Luis Figo, posseïdors d’una flamant ‘golden visa’ que els permet anar per allà com per cal sogre.

Lindsay Lohan millor que no

I a Dubai viu Lindsay Lohan, nina trencada de la factoria Disney –va protagonitzar la taquillera ‘Tú a Londres y yo a California’–, despatxada de la indústria quan l’espiral d’alcohol, cocaïna i accidents es va convertir en un problema per a qualsevol rodatge. Va entrar sis vegades en rehabilitació i va patir el maltractament del seu exnòvio, el milionari rus Egor Tarabasov, fins que el 2008 es va mudar als Emirats i es va posar a estudiar l’Alcorà. Però, fins i tot estant ja ‘neta’, la seva companyia tindria un impacte homologable al de la cacera de Botswana.

Lindsay Lohan, una actriu caiguda en desgràcia. / joel ryan (ap)

Notícies relacionades

Així que el timó de la Transició ha hagut d’apanyar-se amb les prestacions de la reialesa emiratiana, procurant no sortir a les fotos amb Mohammed bin Rashid al-Maktoum, el primer ministre, la dona del qual, la princesa Haya de Jordània, va fugir espaordida a Londres i el va denunciar per segrest. Menys qüestionables són el seu amfitrió, l’arxipoderós Mohammed bin Zayed, fanàtic com ell de la F-1, i el seu germà Mansour, un home il·lustrat, amb finca a Badajoz i president del fons propietari del Manchester City.

Tret que l’encerti una superespecialista en Zarzuela que afirma que no ha estat sol. «¿Tres setmanes sense companyia femenina? Jo, sens dubte, dic que no».