Eliza Scanlen: l'actriu especialitzada... a morir

La jove ha fet de malalta terminal a 'Mujercitas' i a 'El glorioso caos de la vida'

zentauroepp54754163 new york  new york   february 10  eliza scanlen attends the 200903154013

zentauroepp54754163 new york new york february 10 eliza scanlen attends the 200903154013 / Dimitrios Kambouris

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Hi ha especialiades que espremen avorrits clixés i altres de més singulars. I, sens dubte, la de l’actriu australiana Eliza Scanlen, de 21 anys, apunta ser una de les més rares a Hollywood. «En tres dels meus últims treballs he acabat morint o trastornada. Els meus amics em pregunten si aquesta serà la meva especialitat», va fer broma en una entrevista al diari britànic ‘The Independent’.

Sens dubte, alguna cosa poderosament fràgil i insana deu saber transmetre quan l’actriu va ser l’escollida per interpretar l’adolescent psicòpata de la sèrie d’HBO ‘Heridas abiertas’, i després per fer de la Beth, la més vulnerable de les germanes March, que acaba morint, a les ‘Mujercitas’ de Greta Gerwig. El seu últim treball no es desvia ni un mil·límetre del destí que de moment sembla oferir-li la indústria del cine: a ‘El glorioso caos de la vida’ és la Milla, una adolescent malalta de càncer terminal que s’enamora d’un tio que trafica per viure.

Eliza Scanlen, a ‘El glorioso caos de la vida’.

Natural de Sydney, la jove va fer una de les seves primeres incursions el 2016 en la sèrie australiana ‘Home & Away’, que també ha servit de trampolí a compatriotes seus com Naomi Watts, Heath Ledger i Guy Pearce, entre d’altres. Després de participar en alguns curtmetratges de poca transcendència, la precoç carrera de Scanlen es va veure catapultada amb només 19 anys quan va ser seleccionada per integrar el càsting de la minisèrie ‘Heridas abiertas’, dirigida per Jean-Marc Vallée.

«En tres dels meus últims treballs he acabat morta o trastornada», fa broma l’actriu

Acabada de graduar, va creuar la bassa sola i es va instal·lar als Estats Units per al rodatge d’aquesta producció d’HBO, compartint protagonisme amb l’actriu Amy Adams. Nominada als premis Emmy i als Globus d’Or, aquesta ficció va permetre que Scanlen es lluís amb un paper complex, en què oscil·la entre una nena encantadora i dòcil i una adolescent provocadora, repel·lent i finalment sociòpata depravada. La prestigiosa revista ‘The Hollywood Reporter’ la va classificar llavors entre les 10 actrius de televisió més prometedores del 2017.

L’actriu (a la dreta de la imatge), amb el repartiment de ‘Mujercitas’.

A partir de llavors, la maquinària hollywoodiana es va posar en marxa, decidida a treure partit de l’immens talent d’aquesta actriu de rostre inquietantment angelical. Si Scanlen ha confessat en més d’una ocasió que la seva arribada a la meca del cine va ser dura («estava espantada, no volia ocupar espai»), el mínim que es pot dir és que ha aconseguit tenir un lloc en la indústria acumulant càstings, rodatges i gires promocionals.

Tant aviat puja als escenaris de teatre de Broadway (l’any passat va participar en l’obra ‘Matar un rossinyol’) com interpreta papers a la gran o la petita pantalla sota la batuta de grans directors i donant rèplica a noms destacats.

D’adolescent amb problemes de salut mental a la sèrie ‘Heridas abiertas’.

Notícies relacionades

Símptoma d’aquest nou estatus va ser, sens dubte, la nova adaptació del clàssic ‘Donetes’, la cèlebre novel·la de Louisa May Alcott, que va rellegir la directora Greta Gerwig i en el repartiment de la qual Scanlen, potser la menys coneguda de les actrius que interpretaven les germanes March, es va ajuntar amb Saoirse Ronan, Emma Watson i Florence Pugh. 

Aviat la tornarem a veure a la petita pantalla, en un univers molt més violent, ja que protagonitza ‘The devil all the time’, amb Tom Holland, Chris Evans, Riley Keoughet i Robert Pattinson. Aquesta cinta, basada en l’aclamada novel·la de Donald Ray Pollock, s’ha convertit en una de les estrenes més esperades de Netflix per aquest setembre. I Eliza Scanlen, sens dubte, en l’actriu del moment. 

Temes:

HBO