LLIBERTAT CONDICIONAL

Una de cada quatre

El 25% de les dones han patit una agressió sexual en algun moment de la seva vida

2
Es llegeix en minuts

8m / ??Miguel Lorenzo

8m
zentauroepp43262359 valencia 10 5 2018 sociedad  la manada  protesta estudiantes191004123625
feminismook

/

Una de cada quatre dones ha sigut víctima d’una agressió sexual en algun moment de la seva vida.

Quan mostro aquesta estadística, se’m respon de forma reiterada que és falsa. Així que els animo, lectors i lectores, a fer un experiment. 

Enviï aquesta llista (via correu electrònic i Whatsapp) a totes les dones majors d’edat que vostè conegui. I demani’ls que anotin un ‘Sí’ si...

Quan eres petita hi havia un familiar o amic de la família que et feia petons o et tocava, i et feia sentir incòmoda.

Un home t’ha ensenyat els seus genitals sense que tu volguessis. T’han arribat fotopenis no sol·licitats per missatgeria o correu electrònic i t’han deixat en xoc. Especialment si te’ls ha enviat algú amb qui mantenies una relació de confiança i això t’ha fet mal.  Molt especialment si eres menor d’edat. 

Se sol negar de forma reiterada l’estadística, així que animo que preguntin directament les dones que coneguin

Un home t’ha seguit pel carrer després d’explicar-te gràficament el que et faria si estiguéssiu a soles. 

Al transport públic, un bar, gimnàs o qualsevol espai tancat, un home ha intentat tocar-te o t’ha tocat sense el teu permís. 

Has tingut una relació sexual (amb una parella, amic o amant esporàdic) quan tu no volies fer-ho, però t’has vist coaccionadament o directament forçada a tenir-la.

Has mantingut relacions sexuals en moments en què no estaves en disposició de consentir a causa de l’edat, una malaltia, la influència d’alcohol o drogues, o qualsevol situació que t’impedia ser-ne conscient.

Has mantingut relacions sexuals perquè ha existit la força física, la coacció, la intimidació, la pressió o el xantatge emocional, i t’has sentit humiliada i utilitzada després.

T’ha violat un estrany i has sentit por per la teva vida. 

Has patit abús sexual en la infància.

Has patit abús sexual en l’adolescència.  I hi has donat el teu consentiment, tot i que en realitat no volies fer-ho, perquè t’havien convençut que era amor. 

Algú ha fet córrer vídeos o imatges sexuals teves.  Algú t’ha amenaçat de fer-ho.

 Algú t’ha demanat que li enviïs un ‘nude’ (una foto teva despullada) i s’ha enfadat perquè no volies fer-ho.  O t’ha coaccionat emocionalment dient que no l’estimes o que no confies en ell.

T’has despertat amb una ressaca increïble, no recordaves res de la nit anterior i has descobert que has tingut sexe amb algú.  

Un professor o un cap t’ha fet proposicions sexuals i ha insinuat de forma subtil o menys subtil que, si no les acceptes, perdràs la feina o suspendràs.

Algú pròxim no deixava de fer insinuacions suggerents, bromes o comentaris molestos sobre la teva aparença.

En el teu entorn es feien acudits de contingut sexual explícit. O els penjaven en la intranet de l’oficina i et deien exagerada quan et queixaves.

O molt m’equivoco o el 100% d’elles respondran amb més d’un ‘SÍ’.

Notícies relacionades

Si el resultat l’ha sorprès, l’animo a explicar-ho, especialment aquí: a ‘Entre tots’, la secció de cartes dels lectors d’EL PERIÓDICO.  

Entre tots podem fer visible l’invisible. Gràcies.