PARÒDIA VIRAL

Sarah Cooper: la ventríloqua de Trump

Aquesta còmica jamaicana sincronitza els seus llavis amb la veu del president dels EUA per burlar-se'n a TikTok. Acumula milions de visualitzacions

zentauroepp54109479 ana200716162823

zentauroepp54109479 ana200716162823

2
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Cada vegada que Donald Trump obre la boca, Sarah Cooper es frega les mans. I mou els llavis. La seva paròdia del president consisteix a reproduir cada un dels seus discursos a través d’una actuació histriònica, carregada d’una actitud mordaç i èmfasi en el ridícul de la intervenció del mandatari. Cooper no només pretén fer-nos riure, sinó que també vol deixar en evidència la falta de lògica i rigor de gran part dels missatges del líder republicà. Aquesta còmica i escriptora jamaicana de 42 anys s’ha convertit en un fenomen a TikTok, on els seus vídeos de sàtira política acumulen milions de visualitzacions. Per convertir Trump en una marioneta, Cooper no ha hagut d’utilitzar la seva imatge ni impostar la seva veu. El més brillant és que utilitza la veu del president i el reinterpreta en una sincronia hilarant. 

Sarah sempre troba l’expressió que millor destapa el disbarat en les paraules de Trump. Les seves interpretacions facials mostren la confusió interna i els estats d’agitació del polític, que sovint parla de coses que no entén i s’enreda amb frases absurdes sense un discurs definit. Cooper exagera la cara de fàstic quan Trump parla de minories racials i gesticula nerviosament amb les mans quan el dignatari és incapaç de concretar quin és el seu passatge predilecte de la Bíblia, el seu segon llibre preferit. 

Acostumada a les astracanades del president, Cooper va trobar el filó viral en la irresponsable (però també hilarant) roda de premsa de l’abril en què Trump suggeria tractar el coronavirus amb «una injecció de desinfectant» o amb «llum solar». La paròdia de Cooper a TikTok va acumular més de 20 milions d’espectadors que des d’aleshores esperen impacients la seva contrapartida burleta després de cada compareixença del cap d’estat. 

Notícies relacionades

Extravagàncies còmiques

abans d’això, Sarah Cooper es dedicava a buscar-se la vida com a monologuista i a guanyar popularitat amb els seus tres llibres publicats, dels quals només l’últim té traducció al castellà: ‘100 trucos para parecer inteligente en reuniones’ (Empresa Activa, 2018). Des que l’autora es va adonar que es podia inspirar en Trump, la feina se li ha multiplicat fins al punt d’aparèixer al ‘late night’ de Jimmy Fallon. Segons Cooper, Trump és «un increïble escriptor de comèdia», molt a desgrat seu. No n’hi perdona cap: intervencions en ràdio, conferències de premsa, entrevistes, mítings. Tot és susceptible de ser portat a l’extrem a través de l’humor de Cooper, que fa encara més risibles les extravagàncies de Trump. Si ell parla amb orgull d’un test cognitiu, ella surt dibuixant gargots caòtics en un dibuix infantil. Quan el president afirma que sovint porta mascareta i que, fins i tot, li agrada com li queda perquè li recorda el Genet Solitari, ella apareix posant-se un antifaç. De vegades no hi ha res més sarcàstic que ser literal.