¿Qui és Magalí Sare, la veu del nou anunci d'Estrella Damm?

La cantant de Bellaterra, còmplice de la pianista Clara Peya, es referma com una artista a seguir

zentauroepp54109574 ana200716184156

zentauroepp54109574 ana200716184156

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Clara Peya va dir d’ella que tenia un no sé què de «nena diabòlica» que la feia especial i que creixeria tant que al cap de poc temps ja no podria permetre’s continuar treballant amb ella. Temps al temps. Magalí Sare canta el tema que embolcalla l’anunci ecologista d’Estrella Damm per a aquest estiu, ‘Compromís’, rellevant Maria Rodés i Santi Balmes (Love of Lesbian) en la tasca de donar-nos a entendre que «hi ha d’haver una altra manera de viure».

Aquesta cantant i compositora nascuda a Bellaterra fa 28 anys no sorgeix del no-res. Als 9 anys es va incorporar al cor infantil del Liceu, als 12 es va estrenar com a solista en una òpera del Lliure i la seva carrerassa acadèmica va culminar amb el premi extraordinari de jazz del conservatori del Gran Teatre. 

Entre els seus primers rols professionals, el de soprano del Quartet Mèlt, que el 2015 va guanyar el ‘talent show’ ‘Oh happy day’, de TV-3. I en un camp més personal, l’àlbum amb què es va estrenar en solitari, ‘Cançons d’amor i dimonis’ (2018), amb boniques i inquietants peces pròpies entre la tradició clàssica i el pols pop.

Notícies relacionades

Solidesa tècnica

Magalí és imprevisible i ben capaç de brindar la seva veu a un projecte tan escarpat com és ‘A boy and a girl’ (2019), àlbum amb el guitarrista Sebastià Gris en el qual canta en francès i alemany (Schubert, Poulenc) i s’hi deixa la pell a la fita tradicional mallorquina ‘Sa mort de na Margalida’. La seva barreja de solidesa tècnica i vulnerabilitat amb doble fons va atrapar Clara Peya, que li va encomanar les tasques vocals a ‘Estómac’, el disc que va precipitar el Premi Nacional de Cultura concedit a la pianista. Sí, Magalí Sare és una artista els passos de la qual s’han de seguir. 

Temes:

Música