REVELACIONS SOBRE LA PRIMERA DAMA

10 coses que cal saber de Melania Trump

Una biografia no autoritzada afirma que és s'assembla al seu marit més del que aparenta

zentauroepp53775605 ana200617164715

zentauroepp53775605 ana200617164715

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

1. Més astuta, menys víctima

Mary Jordan, guanyadora el 2003 del premi Pulitzer, acaba de publicar ‘The art of her deal. The untold story of Melania Trump. Afirma que Melania fins i tot hauria retardat la seva mudança a la Casa Blanca per pressionar Trump i obtenir així un millor acord matrimonial. 

2. 127.000 dòlars al dia en seguretat  

Per la seva decisió de continuar vivint a la Torre Trump de Nova York, l’Administració nord-americana va haver de pagar-li les despeses de seguretat en aquest edifici durant 143 dies, fins al seu trasllat a la Casa Blanca, segons va escriure la premsa del país americà.

3. Llarg historial de bronques maritals

Poques vegades s’ha vist Melania amb la cara alegre durant les seves aparicions públiques amb Donald Trump. En més d’una ocasió –per exemple, en un viatge a Israel el 2017–, fins i tot va arribar a fer ganyotes estranyes i va fer l’efecte que intentava esquivar la mà del seu marit. Tant és així que a les xarxes socials es va fer popular la irònica etiqueta #freeMelania (allibereu Melania), lema que el 2019 es va utilitzar com a títol d’un llibre.

4. Una «oportunista embolcallada en Chanel»

No tothom comparteix la idea que Melania sigui submisa o una ostatge atrapada en una presó de luxe. Arwa Mahdawi, columnista del diari britànic The Guardian, la va descriure recentment com «una oportunista embolcallada en perfum Chanel», que veu la Casa Blanca com «una oportunitat per enriquir-se». Res més.

5. Paper cerimonial  

Si bé la seva veritable relació amb Donald Trump és un misteri que difícilment s’aclarirà, Melania no ha sigut una primera dama particularment activa i s’ha limitat a un paper purament cerimonial. Però hi ha hagut excepcions. El 2018, per exemple, va criticar el seu marit quan va ordenar separar els menors migrants arribats a la frontera de les seves famílies.

6. Li han fet una estàtua a Eslovènia 

Va créixer a Sevnica, una petita ciutat eslovena que recentment fins i tot la va homenatjar amb una estàtua, però es desconeix si Melania ha tornat al seu país natal des que és primera dama.  

7. La segona primera dama no nascuda als EUA

La primera va ser Louisa Catherine Johnson, una britànica que va ser dona del sisè president dels EUA, John Quincy Adams. Melania, el nom original de la qual és Melanija Knavs, es va naturalitzar nord-americana el 2006. 

8. Va ser model a Itàlia 

La carrera de Melania en la moda va començar a Milà, al nord d’Itàlia, i ha reivindicat que parla fluidament l’idioma del país. Com també el francès, tot i que no hi ha gravacions que ho provin.

9. Ha suportat diversos escàndols

Notícies relacionades

El 2018, va estar en el focus mediàtic a causa de les revelacions de l’actriu porno Stormy Daniels, que va destapar una relació extraconjugal amb Trump el 2006, quan Melania estava embarassada de Barron. No era el primer cas.

10. És la més popular de la família  

La poca informació oficial de la seva vida procedeix principalment del seu portaveu, ja que les seves entrevistes són escassíssimes. Malgrat això, segons els sondejos, és la integrant més popular de la família Trump.