Deu coses que s'han de saber d'Anna Kendrick

Repassem la trajectòria de l'actriu, que estrena en HBO la comèdia dramàtica 'Love Life'

zentauroepp53554716 mas periodico t ssies  10 cosas que hay que saber de anna ke200528195024

zentauroepp53554716 mas periodico t ssies 10 cosas que hay que saber de anna ke200528195024

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1. Va ser nominada a un Tony als 12 anys

Tot i que acostumem a considerar-la actriu, Kendrick ha fet molta carrera cantant. I des de molt jove. El 1998, amb només 12 anys, va ser nominada al Tony pel seu paper al musical de Broadway ‘Alta societat’. Uns anys després, al 2003, va participar en un muntatge d’‘A little night music’, de Stephen Sondheim i Hugh Wheeler.

2. També va ser nominada a l’Oscar

a millor actriu secundària, pel seu paper a ‘Up in the air’ (‘Amor sin escalas’), el de jove aprenent de l’expert en acomiadaments encarnat per George Clooney. El director, Jason Reitman, no es va plantejar mai una opció b per encarnar aquest personatge: la volia a ella i només a ella.

3. Però ‘Crepuscle’ va pagar les factures

Mentre feia pel·lícules petites amb què no guanyava gaire (com ‘Up in the air’, de fet), participar en aquesta casta saga vampírica la va salvar del desnonament. Va aparèixer en quatre entregues com a Jessica Stanley, l’amiga i companya de classe de Bella Swan.

4. Però la saga que li agrada és ‘El senyor dels anells’

Fins al punt d’haver emprès, fa uns anys, una tradició anual: marató domèstica de la trilogia en versió estesa, per descomptat. També li agraden sagues com ‘Joc de trons’, ‘La guerra de les galàxies’ i ‘Harry Potter’. És una nerd en tota regla, vaja.

5. Canta ‘non stop’

Kendrick ha explotat la seva veu soprano, a més de Broadway, a la popular franquícia ‘Donant la nota’, ‘Into the woods’, ‘Los últimos cinco años’, ‘Trolls’ i seqüela... Amb ‘Cups’, la revisió d’un clàssic de The Carter Family inclosa en la primera ‘Donant la nota’, va arribar al sisè lloc del Hot 100 de ‘Billboard’.

6. Va protagonitzar un videoclip de LCD Soundsystem

Va ser al 2010, a les ordres de David Ayer, que va comptar amb ella després per al thriller ‘Sin tregua’. Al vídeo encarnava una mena de criatura sobrenatural que col·leccionava ànimes d’homes malvats. Si s’ha de ser sincer, la cançó era superior al vídeo.

7. No és gaire conscient de la seva bellesa

En una entrevista amb Glamur del 2014 assegurava que ella no feia diners amb la seva aparença. I explicava: «Em sento a gust sent baixeta [fa 1,57 m.]. Em sento a gust sent les coses que soc. I m’agrada saber que no s’espera que surti cada any en la llista de les 50 més atractives. Això seria fotudament estressant».

8. Va obrir els Oscars del 2015 amb Neil Patrick Harris

Va ser amb un tribut musical a la màgia de les pel·lícules i el talent dels nominats d’aquell any. Després d’asseure’s a l’escalinata per la qual baixava la Ventafocs de Kendrick a ‘Into the woods’, Harris rebia la visita de l’actriu, que buscava el seu Jimmy Choo perdut. 

9. Ja ha publicat les seves memòries

Notícies relacionades

El 2016 va llançar ‘Scrappy little nobody’, que incloïa un grapat de (poc escandaloses) revelacions. Apreníem, per exemple, que fins ben entrada la vintena Kendrick havia buscat l’amor en els homes menys apropiats. O que la primera vegada que va tenir un orgasme amb un exnòvio va voler xocar-li la mà. O que en la promoció d’‘Up in the air’ estava tan arruïnada que va robar un rotllo de paper higiènic d’un hotel. 

10. No pensa fer nu

Així que no busquin això a ‘Love life’, encara que hi hagi escenes de sexe. «Mai he tingut cap problema amb simular una escena de sexe perquè això té a veure amb el personatge, no amb mi. Però només tinc un cos, així que la nuesa sí que té a veure amb mi», va dir en una entrevista amb el suplement ‘Sunday life’ del ‘Sydney Morning Herald’. Per a ‘Mike y Dave buscan rollo serio’ va utilitzar una doble de cos.