ESTRELLA D'INSTAGRAM

10 coses que cal saber de 6ix9ine

El polèmic raper va reunir una xifra rècord de dos milions d'espectadors a Instagram Live

zentauroepp53472737 ana200520122059

zentauroepp53472737 ana200520122059

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1. Té arrels llatines

De nom real Daniel Hernandez, 6ix9ine és fill de mexicana i porto-riqueny. El seu pare va ser assassinat quan ell tenia 13 anys. Fins a l’estiu del 2018, Danny no havia viatjat a Mèxic ni havia conegut la seva família d’allà. «La meva primera vegada a Mèxic, aquesta merda m’ha trencat el cor, connectar amb família que no he vist mai, amb qui només he parlat», va dir en un vídeo que va penjar a Instagram.

2. Va estar a punt de ser futbolista

Segons va explicar la seva mare, Danny va estar a punt de ser fitxat per un equip de primera divisió quan tenia només 13 anys. Ella ho va impedir; li feia por confiar el seu fill a perfectes desconeguts.

3. El seu estil és el caos

En meitat d’una adolescència problemàtica, es va crear un personatge de supermalvat, Tekashi69, d’influxos ‘anime’. Va ser només després de reunir un bon club de fans a Instagram que va començar a rapejar. El rap és gairebé un complement de la seva creació, no pas el principal. El seu estil no es recolza especialment en la rítmica o la narrativa: sobretot, és qüestió de caos i agressió.

4. Va tocar fons bastant aviat

Segons va explicar a la policia, el març del 2015, amb només 18 anys, va conèixer un home que semblava adinerat en un estudi de gravació i el va seguir fins a una espècie de festa a Harlem. Allà va participar en un vídeo, després pujat al seu Instagram, en què una noia de 13 anys tenia sexe amb altres homes mentre ell la tocava. Va ser sentenciat a quatre anys en llibertat condicional.

5. És addicte al ‘beef’

Que és com s’anomena en el hip-hop les controvèrsies entre artistes. Ha tingut ‘beefs’ amb The Game, Casanova, Chief Keef, Ludacris i Trippie Redd, entre molts d’altres. Acabes abans enumerant amb qui no ha tingut ‘beef’.

6. Els crítics musicals no l’adoren

El seu primer àlbum d’estudi, ‘Dummy boy’, va ser rebut amb tebiesa pels crítics, en part per la seva falta de concreció. Tenia totes les modes del moment. «És un dels discos de rap més inescoltables de l’any», van apuntar a ‘New Musical Express’.

7. Va delatar una banda

En l’intent aparent de dotar de credibilitat el seu rap, 6ix9ine va fer col·legues en la banda Nine Trey Gangsters. Un d’aquests homes, Shotti, va ser el seu mànager no oficial des del 2016. Hernandez es va deslliurar d’una condemna llarga (haurien pogut caure-li 37 anys) cooperant amb els fiscals contra els seus antics col·legues. 

8. El coronavirus el va treure de la presó

Al desembre va ser condemnat a dos anys de presó per associació delictiva i altres càrrecs, però ja l’abril passat un jutge li va permetre passar els mesos restants de la condemna en arrest domiciliari, ja que té asma i podia ser víctima del coronavirus. 

9. Va trencar rècords a Instagram Live

Notícies relacionades

Des de casa va llançar el seu últim single, ‘Gooba’, el seu primer tema postpresó, i es va marcar un ‘livestream’ d’uns tretze minuts que va ser vist per dos milions de persones; cosa que no s’havia vist mai. En el vídeo es va autodefinir com a «xivato» per cooperar amb les autoritats.

10. Ha posat Bieber i Grande en el seu punt de mira

Segons el raper, Justin Bieber i Ariana Grande van inflar les vendes del duet benèfic ‘Stuck with u’ a base de comprar desenes de milers de còpies ells mateixos. Amb això sembla que van impedir que el seu ‘Gooba’ fos núm. 1 del Billboard Hot 100. Bieber i Grande han negat les acusacions, el primer amb una explicació bastant tècnica: si cinc còpies o més d’un single es compren des de la mateixa targeta de crèdit, totes aquestes vendes addicionals es descompten a l’hora de donar forma a la llista.

Temes:

Música