Martita de Graná, la humorista en cap del confinament

La còmica ha guanyat 600.000 seguidors en els dos últims mesos

zentauroepp53313524 mas periodico martita de grana instagram200513190312

zentauroepp53313524 mas periodico martita de grana instagram200513190312

2
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

És probable que sigui al seu mòbil. Fins i tot que l’hagi fet cargolar-se de riure. Sí, parlem d’aquesta noia simpàtica que apareix una mica trasbalsada en un vídeo sobre la monotonia en quarantena dient: «Sorprèn el teu fetge: beu aigua». Fa quatre anys que Martita de Graná suma legions de seguidors a Instagram, YouTube i Facebook.  Tot i així, té clar quin és el seu gremi. «Jo vaig començar per les xarxes, són la meva eina per donar-me a conèixer. Però m’agrada més que em diguin còmica que ‘influencer’», explica a aquest diari.

 

Des que Marta Martínez va comprovar l’èxit d’un vídeo personal on parodiava tòpics de la seva ciutat, aquesta graduada en Ciències de l’Educació va decidir inventar-se el seu alter ego còmic. Martita de Graná és una noia solta, histriònica i directa sense pèls a la llengua que explica en episodis el seu dia a dia amb un nervi hilarant i un accent inconfusiblenits de sarau, arrítmies de gimnàs, odissees de supermercat, tocaments íntims i, per descomptat, deliris casolans en els temps del coronavirus. «És bonic poder continuar fent riure la gent per les xarxes durant el confinament. Però no és el mateix llegir un ‘ha, ha, ha’ que sentir unes bones rialles des de l’escenari».

«M’agrada més que em diguin còmica que ‘influencer’», reivindica la humorista

Mentre troba a faltar el seu xou ‘Mi padre flipa’, per al qual havia esgotat entrades en un bon nombre de ciutats, Martita de Graná ha vist créixer la seva popularitat exageradament.

Gags en pijama

És lleig parlar de fer-se viral aquests dies, però és que a ella li encaixa a la perfecció. «He augmentat uns 600.000 seguidors en dos mesos, és una passada. També és cert que, amb tant temps a casa, he fet més contingut».

Notícies relacionades

A més de quantitat, els seus vídeos han guanyat en graus de bogeria: gags més sincopats, amb talls ràpids i escalades de riallades, clavant amb gràcia l’evolució de la pandèmia. «Intento posar-me en totes les situacions. He fet vídeos sobre parelles o famílies amb fills, tot i que jo no en tingui. Es tracta de reflectir qualsevol circumstància». I de ser molt espontània. «Quan tinc una idea, la faig. Per això moltes vegades surto en pijama o sense pintar». 

Explica amb nervi hilarant des de nits de sarau fins a arrítmies de gimnàs i odissees al súper

Com tothom, Martita de Graná ha tingut les seves epifanies de creixement personal aquests dies. «Sent addicta als bars, m’he adonat que quan estan tancats puc ser constant en alguna cosa». Curiosament, no és tan esbojarradament sociable. «La gent em veu pel carrer i em diu: ‘¡Explica’m un acudit!’. I els dic: ‘Nena, jo no puc estar tot el dia explicant acudits’». Sembla difícil mesurar quin percentatge d’aquesta desimboltura és real i quina part és ficció. «Quan em poso a gravar, em fico en el personatge. Però és cert que la majoria de coses que explico, les expressions que utilitzo, fins i tot les cares que poso, són meves».