Elísabet Benavent, la 'best-seller' darrere del 'fenomen Valeria'

L'autora porta fins a Netflix el seu còctel d'afectes i contradiccions per a adolescents

zentauroepp53312588 04 05 2020 el sabet benavent  europa espa a sociedad  cedida200513191556

zentauroepp53312588 04 05 2020 el sabet benavent europa espa a sociedad cedida200513191556 / CEDIDA POR NETFLIX

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

És la reina del ‘chick lit’ hispà, el gènere literari que va posar de moda ‘El diari de Bridget Jones’ als 2000 i que ara s’ha reconvertit en un autèntic fenomen per a les adolescents que busquen sentir-se identificades amb històries centrades en dones que s’enfronten a les contradiccions del nostre temps, entre l’amor romàntic, les xarxes socials i la consciència feminista. 

Elísabet Benavent va néixer a València el 1984. Des de petita va sentir inclinació per l’escriptura, però a risc de semblar una friqui, va acabar els seus estudis de Comunicació Audiovisual. Les seves amigues li deien Beta, i buscant una paraula que rimés, va acabar amb el pseudònim de Betacoqueta, amb el qual encara se la coneix a internet. 

Ha publicat 20 llibres en set anys i n’ha venut més de dos milions d’exemplars

Mentre treballava com a secretària en una multinacional, va començar a gestar la seva primera novel·la, En les zapatos de Valeria, que va autopublicar a través d’Amazon i es va convertir en un èxit, cosa que la va portar en un temps rècord a fitxar per l’editorial Suma

A partir d’aquí el seu ritme de publicacions ha sigut frenètic, així com la seva progressiva escalada cap a la fama, gairebé com si es tractés d’un fenomen social20 llibres en set anysmés de dos milions d’exemplars venuts264.000 seguidors a Instagram i la recent estrena de la sèrie de Netflix basada en la seva saga de Valeria. 

El repartiment de ‘Valeria’: Paula Malia, Silma Lópex, Diana Gómez (protagonista) i Teresa Riott.

Notícies relacionades

¿Quin és el secret de Betacoqueta? Els seus fans valoren la ironia, la sinceritat dels textos, com si els parlessin directament a elles, així com la seva capacitat per introduir una varietat de temes que inclouen des de l’acceptació de la pròpia imatge fins a la fidelitat en temps de Tinder. 

Conservadorisme rebel

Elísabet Benavent conjuga a la perfecció el conservadorisme amb un toc rebel que domina el nostre temps. Es va casar als 24 anys amb el seu nòvio de l’institut, ara porta el cabell verd i sempre li han agradat els gats. Ha sigut columnista de la revista ‘Cuore’, col·laboradora del programa ‘Anda Ya!’ a ‘Els 40’ i ha guanyat el Premi Cosmopolitan a la millor ‘influencer’ al 2019. El 20 de febrer, just abans que esclatés la crisi de la Covid-19, es va publicar la seva última novel·la, Un cuento perfecto, cosa que no li ha impedit encapçalar la llista dels llibres més venuts.