POLIFACÈTICA

10 coses que heu de saber de Demi Lovato

El seu pas d'estrella juvenil a artista consagrada ha tingut llums i ombres

zentauroepp52144777 t ssies  10 cosas que hay que saber de demi lovato  m s peri200205141417

zentauroepp52144777 t ssies 10 cosas que hay que saber de demi lovato m s peri200205141417

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Actriu, cantant, compositora, productora, filantropa..., Demetria Devonne Lovato és una autèntica artista multitasques des de petita.  El seu pas d’estrella juvenil a artista adulta consagrada –un estatus confirmat amb la seva espectacular actuació a la Super Bowl– ha tingut llums i ombres. 

1. SOMNI COMPLERT

Va ser l’encarregada d’interpretar l’himne dels Estats Units, ‘The star-spangled banner’, en la passada edició de la Superbowl. A més de ser una de les ‘performances’ més lloades del gran esdeveniment esportiu, gràcies a la seva potent veu, també va suposar la consecució d’un somni. El 8 de febrer del 2010 Demi Lovato va publicar un tuit en el qual assegurava: «Algun dia cantaré l’himne nacional a la Superbowl».  

 

2. TORNADA TRIOMFAL

Tot apunta que aquest serà el seu any. Després de ser hospitalitzada per una sobredosi per fentanil el 2018, l’artista ha tornat per la porta gran: el gener passat va protagonitzar un dels moments més emocionants de la gala dels premis Grammy, amb la seva cançó ‘Anyone’ (tema que va escriure uns dies abans del seu ingrés hospitalari). Aquest any també tindrà un paper recurrent en la sèrie ‘Will & Grace’ i tornarà a l’estudi de gravació.

 

3. FAMOSA GAIREBÉ DES DEL BRESSOL

Amb 7 anys va debutar a la sèrie ‘Barney & Friends’. Però la fama absoluta li va arribar amb el seu paper a la pel·lícula de Disney ‘Camp Rock’ i la seva seqüela. També ha aparegut a ‘Glee’ i ‘Zoolander 2’ i ha posat veu a la Barrufeta a ‘Els barrufets’. Artista pop, ha tret sis discos amb èxits que han encapçalat la llista Billboard i s’han emportat prestigiosos premis. Amb Nick Jonas va fundar el segell discogràfic Safehouse Records i també ha sigut jutge al ‘The X Factor’ nord-americà.

 

4. PRIMER CENTRE DE REHABILITACIÓ

El 2010 va haver d’abandonar sobtadament la seva gira amb els Jonas Brothers després d’agredir una de les seves ballarines. Va ingressar per primera vegada en un centre de rehabilitació en el qual esva estar 90 dies.

5. ADDICCIONS I MALALTIES MENTALS

Superat aquell període, l’estrella va confessar que era addicta a les drogues i a l’alcohol («no podia passar una hora sense consumir cocaïna»), a més de patir malalties mentals com la bipolaritat, trastorns alimentaris i depressió. Va reconèixer diversos intents de suïcidi i episodis d’autolesió. «No vaig pensar que arribaria als 21 anys», ha assegurat. Ara en té 27.

6. FANÀTICA DELS ‘TATTOOS’

Com a mostra de superació personal, es va tatuar sobre les cicatrius dels canells (després d’autolesionar-se) les paraules enllaçades ‘Stay’ (mantingue't) i ‘Strong’ (fort). Així va començar la seva passió pels tatuatges: en té més de 20 per tot el cos.  

7. ADEU ALS COMPLEXOS

S’avergonyia del seu cos, cosa que la va portar a patir anorèxia. Avui assegura que ha aconseguit acceptar-se tal com és. Com a defensora dels cossos reals, fa unes setmanes va publicar al seu perfil d’Instagram (77 milions de seguidors) una foto en biquini lluint cul sense retocs. Milions de seguidors van aplaudir la seva valentia. 

8. RUMORS D’EMBOLIC AMB NEYMAR

Se la va relacionar amb l’exblaugrana Neymar Jr. Es van començar a tirar floretes via xarxes socials i van ser caçats junts en un concert del raper Kendrick Lamar i a les bambolines d’un Barcelona-Juventus. La cantant, que s’ha declarat bisexual, té en el seu historial una llarga llista de nòvios famosos, entre ells l’actor Cody Linley, el músic Joe Jonas i el model Austin Wilson.

9. ACTIVISTA EN DIVERSOS FRONTS

Notícies relacionades

Demi Lovato és ambaixadora de bona voluntat de les organitzacions benèfiques Free The Children City of Hope, milita a favor del matrimoni homosexual, recapta donacions per al col·lectiu transgènere i és portaveu de campanyes per donar visibilitat a les malalties mentals i contra el bullying, que ha assegurat haver patit quan era petita.

10. AUTORA D’UN LLIBRE D’AUTOAJUDA

En ‘Sé fuerte’ (’Staying strong’), publicat el 2013, recopila per als seus fans 365 frases (una per a cada dia de l’any) que la van ajudar a superar moments difícils. 

Temes:

Super Bowl