DEBAT

¿Haurien de tornar a estar junts Brad Pitt i Jennifer Aniston?

Els escriptors i periodistes Ramón de España i Lucía Lijtmaer exposen les seves raons per al 'si' i per al 'no', respectivament

zentauroepp51831442 26th annual screen actors guild awards   media center  los a200130170101

zentauroepp51831442 26th annual screen actors guild awards media center los a200130170101

7
Es llegeix en minuts

Una setmana abans dels Oscars, la xafarderia estrella parla d’ells. Després de la gala del sindicat d’actors, en què van fer unes rialles junts, el món s’ha dividit entre els que voldrien que l’exparella es donés una altra oportunitat i els que opinen que ni de broma. Des d’aquí contribuïm al debat.

RAMÓN DE ESPAÑA HI ESTÀ A FAVOR

Torna amb ella, Brad

La premsa del cor està revolucionada davant la possibilitat que Brad Pitt i Jennifer Aniston tornin a intentar-ho després d’haver estat junts entre el 2000 i el 2005. EL PERIÓDICO DE CATALUNYA m’ha escollit per defensar públicament la conveniència que Brangelina cedeixi el pas a Bradniston, i la veritat és que no em costarà gaire, perquè no suporto Angelina Jolie, amb aquells aires de suficiència (de: «¡Mireu-me, soc una deessa!») que calça i que mira de fer compatibles amb les seves missions humanitàries –la seva freda bellesa destaca especialment quan abraça un nen desnodrit i ple de mosques– i el col·leccionisme de fills adoptats a tots els racons del món: jo diria que ja ha superat Mia Farrow; i, si no, poc hi falta.

Davant la gelor d’Angelina, la bona de Jennifer, amb aquesta cara de plat de nata i aquest aire a l’estil veïneta d’enfront, sembla tenir millor caràcter i, a més, estimat Brad, recorda el refrany: val més boig conegut que savi per conèixer Sobretot, als teus 56 anys. Sí, podries dedicar-te a les jovenetes, com fa Leonardo DiCaprio, el teu company en l’última pel·lícula de Tarantino, però intueixo que et fa mandra. A tu el que t’agrada –i que tant treia de polleguera a la teva estricta dominant– és mamar amb els amics i matar-te a porros, activitats que, sens dubte, es poden negociar amb Jennifer, que ja va carregar amb les teves addiccions durant un lustre i va sobreviure a això i a tu. 

Davant la
fredor
d’Angelina,
Jennifer, amb
aquell aire a l’estil de la
veïna del
davant, sembla
que té millor
caràcter 

No sé si t’agradava ‘Friends’, però en cas contrari, no treguis el tema si vols evitar-te problemes. Em consta que ‘Friends’ era una sèrie infecta: a mi em treia de polleguera la seqüència de crèdits, amb aquells poca-soltes fent posturetes mentre sonava la indigesta cançó ‘I’ll be there for you’ d’una senyora que va morir fa poc i de qui no recordo el nom, però que es va ben lluir amb aquest temeta alegre i trempat que ja et predisposava al pitjor. En cas que et trobis en la meva mateixa situació, Brad, amic, tu dissimula i, si surt el tema, digues-li a Jen que ‘Friends’ t’encantava i que ella ho brodava.

Fills a pes

Com que a Jennifer ja se li ha passat l’arròs (va néixer el 1969), et deslliuraràs de tenir fills, que són una llauna, com has pogut comprovar amb la dropa d’Angelina i la seva mania de comprar-los a pes. Pel mateix preu, aconseguiràs l’aplaudiment unànime de les iaies, de les feministes i de les iaies feministes per embolicar-te (de nou) amb una dona de la teva lleva, en comptes d’exercir d’assaltabressols com el teu amic Leo. Sobretot, no et prenguis la tornada als teus costums com un fracàs personal. Pren-t’ho com qui recupera unes sabatilles d’estar per casa especialment còmodes després d’haver-les perdut durant anys. 

Sé que comparar una dona de mitjana edat, que et saps de memòria, amb una sabatilla no rebria l’aprovació de Judith Butler ni de Beatriz Gimeno, però el que tu necessites, ‘brother’, és pau i tranquil·litat. El que et cal és una companya que et prepari a la batedora dos litres de margarides per esmorzar i que et faci els porros amb afecte i sol·licitud, prestacions impossibles amb l’estirada de la teva exdona.

Com a actrius, ni Angie ni Jen són precisament Sarah Bernhardt, però tu tampoc ets Lawrence Olivier. Per culpa teva o dels productors, no et prodigues en papers còmics, per als quals tens una gràcia natural, com vas demostrar en el teu rol de tonto rematat en ‘Cremeu-ho després de llegir-ho’, dels germans Coen. Torna amb Jennifer, Brad, fes-me cas, aquesta noia té sentit de l’humor i quedeu molt bufons a totes les fotos vostres que he vist últimament.

LUCÍA LIJTMAER HI ESTÀ EN CONTRA

¡Passa d’ell, Jen!

Tots sabem el que ens ha portat a aquest rampell de bogeria. La culpa és dels premis Guild. La situació estava disposada per al públic. Jennifer, vestida de núvia –i no d’una núvia qualsevol, sinó amb el vestit blanc setinat idèntic al que va portar Caroline Bessette Kennedy el dia del seu casament, quan es va convertir en la princesa consort d’Amèrica– es troba amb el seu ex Brad Pitt, Brad el Bell, Brad l’Aquil·les, Brad el Brad, en definitiva, el tità que tots coneixem.

I se’l troba ja lliure de les grapes de la seva exdona, la vampiressa robanòvios xuclasang també coneguda com a Angelina Jolie, aquesta deessa de l’avern vagament europea –per a la ment dels ianquis–, que va generar la ruptura més important d’Amèrica, aquella que va trencar el somni comú en què una ‘cheerleader’ i un esportista, tots dos rossos, s’enamoren i estan junts per sempre.

Recordem que la narrativa d’aquesta ruptura va durar anys. No hi va haver trauma similar ni pregunta repetida més vegades: ¿Com pot ser que, després de set anys de relació, l’actor més guapo del món se n’anés amb l’actriu més guapa del món davant dels nostres ulls? Qualsevol amb una mica de tradició hollywoodiana podria haver contestat: exactament igual que se’n va anar Liz Taylor amb Richard Burton, els Brangelina dels 70. Perquè així passen les coses a l’institut i, no ens enganyem, aquesta és l’edat mental de la premsa de xafarderies de Hollywood: la d’un adolescent d’institut.

I és per això que és necessari aturar aquesta demència col·lectiva. Vet aquí les raons per les quals Jennifer Aniston no ha de tornar amb Brad Pitt.

1. Per superar aquesta narrativa adolescent. Per molt que els pesi a les revistes i al gran públic, que desitja un final d’acord amb les seves fantasies normatives, la vida simplement no funciona així. Madura d’una vegada.

Jennifer Aniston 
és molt més
interessant
ara que
quan el seu ex
la va abandonar
per aquella vampira
robanòvios

2. Perquè Aniston és molt més interessant ara. Curiosament, la nòvia d’Amèrica, es va convertir en algú amb una mica de personalitat quan van passar els anys i no va complir el seu destí biològic segons la premsa. Si voleu transgressió, aquí la teniu. Un úter buit. ¡Ha! I ni tan sols hi va haver explicació. No té fills. No sap si en tindrà. Deixeu-la en pau. I això succeïa, a més, just quan Angelina es convertia en una encarnació mítica de la mare terra, bonica i embarassada pel món, amb fills internacionals i interessants; però no les seves entrevistes, que passaven a tenir l’interès d’un Valium.

Està millor sense ell

Angelina s’havia convertit en una estrella símbol, ja no pel que deia, sinó pel que era. I Jennifer, la pària sense descendència, començava a ser més pròxima per a tot un sector femení que, en acostant-se als 40, tampoc tenia gaire clar el seu destí sentimental. Això, tot i no donar grans rèdits cinematogràfics, sí que l’ha convertit en una estrella de la televisió dues vegades. Primer amb ‘Friends’ i ara a Netflix amb la seva pel·lícula ‘Criminales en el mar’, la més vista de l’any.

3. Perquè està millor sense ell. Ara que Jen és una estrella, just ara, es produeix el divorci de Brangelina, en circumstàncies una mica fosques –possible maltractament a un dels seus fills i més que provat alcoholisme per part d’ell–. De tots els moments per tornar amb un ex, aquest és el menys recomanable.

Notícies relacionades

4. Perquè Angelina també està millor sense ell. Des que es va divorciar, no només Jen arrasa a les teles de pagament, sinó que Angelina ha recuperat el seu tron i la seva imatge de Maléfica. Mentrestant, Brad fa bones pel·lis, però es passa plorant per les cantonades de les revistes volent parlar dels seus sentiments.

En definitiva, Jennifer no pot tornar amb Brad Pitt. No té sentit. Però, ¿saps qui és la guillada capaç d’acceptar-lo de nou? Gwyneth Paltrow i les seves espelmes aromàtiques. Aquesta boja del cony és capaç de tot.