Deu coses que s'han de saber sobre Bigote Arrocet

zentauroepp51641719 t ssies  10 cosas que hay que saber de bigote arrocet  m s p200109155901

zentauroepp51641719 t ssies 10 cosas que hay que saber de bigote arrocet m s p200109155901

3
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

1/ BIGOTE VA NÉIXER A BUENOS AIRES

Concretament, el 1949, però als 11 anys es va traslladar amb la seva família a Xile, on va fer els primers passos com a humorista, especialitzant-se en la imitació de cèlebres cantants, com ara Joan Manuel Serrat i Julio Iglesias. Als 21 va triomfar al festival de Viña del Mar. El seu pare era espanyol, i la seva mare, mig alemanya, mig espanyola. El seu nom real és Edmundo Arrocet von Lohse

2/ ¿VA SER AMIC DE PINOCHET?

Tenint en compte el seu rupestre sentit de l’humor, no seria estrany que el general l’hagués influït en la seva carrera. L’interessat ni ho nega ni ho confirma, però, en qualsevol cas, mai es va apuntar a l’oposició. És un d’aquells temes que ja ni es comenten en les entrevistes que es fan a l’artista.

Edmundo Arrocet, amb dues hostesses de l’‘Un, dos, tres’. / Arxiu

3/ ESPANYA I EL CIM HUMORÍSTIC

Aquest magne esdeveniment va tenir lloc l’any del Senyor del 1974. Entre el 1976 i el 1992, el nostre home va aparèixer en el concurs de Chicho Ibáñez Serrador ‘Un, dos, tres, responda otra vez’, etapa que va aprofitar per embarassar la filla del presentador peruà Kiko Ledgard, Annette, amb qui va tenir un fill, anomenat Alexis, que mai ha sigut reconegut pel seu senyor pare. (Bigote té dos fills més i, fins i tot, un net). A l’‘Un, dos, tres’ interpretava el paper d’un mexicà a l’estil de Cantinflas i va donar a llum un afegitó que a alguns els feia molta gràcia: «Piticlín, piticlín». Sens dubte, un dels seus cims humorístics.

4/ LA DADA OBLIDADA

Entre el 1991 i el 1992, Bigote Arrocet va presentar a Antena 3 ‘La ruleta de la fortuna’, tot i que gairebé ningú ho recorda.

5/ EL SERVENT DE CHIQUITO

Edmundo Arrocet és l’únic actor que ha sortit en els tres llargmetratges protagonitzats per l’inoblidable Chiquito de la Calzada‘Aquí llega Condemor, el pecador de la pradera’ (1996), ‘Brácula: Condemor II’ (1997) i ‘Papá Piquillo’ (1998). En les dues primeres, com que feia falta algú a qui se li pogués dir: «‘Hasta luego, Lucas’», Bigote va interpretar el servent de Chiquito, anomenat, lògicament, Lucas. 

6/ ÉS VEGETARIÀ

Més o menys. Tot i que durant 25 anys va ser un vegetarià estricte, últimament es permet dues alegries: menjar carn una vegada a la setmana i endrapar una paella els diumenges.

Bigote (esquerra) i Juan Miguel Martínez, a ‘Supervivientes’. / Arxiu

  

7/ ÉS UN ÉSSER DE LLUM

Ho va demostrar àmpliament durant la seva participació en el ‘reality show’ de Tele 5 ‘Supervivientes’ el 2017. El 2004 ja havia sigut vist a ‘La isla de los famosos’, però la seva presència va passar més desapercebuda. A ‘Supervivientes’ va destacar per la seva serenitat, digna d’un mestre zen, i la seva disconformitat a deixar-se arrossegar a aquelles baralles entre verdulaires tan comunes en els concursos televisius. Mentre els altres es mataven entre ells, Bigote, assegut en una pedra, mirava cap a la immensitat del mar. Una altra prova de la seva espiritualitat és la seva tasca com a prologuista del llibre ‘Hare Krixna’, del guru Bhaktivedanta Swami Prabhupada.

8/ LA CAMPOS

Ens havíem oblidat pràcticament d’aquest genial humorista fins que va tornar al candeler gràcies a la seva relació sentimental amb la incombustible María Teresa Campos, que en aquests moments no se sap ben bé com està (la relació, no la Campos, que ho afluixa tot en els papers menys les seves coses amb Edmundo).

L’humorista, amb María Teresa Campos i la seva filla Terelu, veient processons. / Arxiu

9/ UN DE LA TRIBU (DE TELE 5)

Notícies relacionades

Bigote ja forma part oficialment de la gran família disfuncional de Tele 5, tot i que en un paper secundari i sotmès a la disciplina de les Campos, que són com una plaga bíblica: primer va arribar la matriarca, María Teresa, que es va treure de la màniga la seva encantadora filla Terelu, i després entre totes dues van treure de l’anonimat la seva germana, Carmen Borrego, que té el detall de lluir el cognom del seu difunt pare.

10/ HI HA UN ALTRE EDMUNDO

Un vague aire de malenconia envolta Bigote Arrocet. Sovint se’l veu com absent i com si ja no pogués més de Tele 5, de les Campos i de la premsa del cor. ¿Serà l’autèntic Edmundo l’home que mirava el mar a ‘Supervivientes’ mentre pensava en les seves coses?