07 d’abr 2020

Anar al contingut
Les dietes dels famosos

Les dietes dels famosos

Abstinència, ingurgitar argila, menjar farinetes, només bolets... Les 'celebrities' són capaces de seguir els règims més inversemblants per no engreixar-se

Laia Zieger

Menjar només coliflor, ingurgitar líquids humans [sic] o alimentar-se com en la prehistòria. La llista d’opcions que apareixen a Google quan es tecleja la paraula ‘dieta’ és interminable –i, sovint, esgarrifador, podríem afegir–. I l’‘star-system’, igual que el comú dels mortals o fins i tot més, no escapa al ‘diktat’ del pes ploma, a causa de la pressió que suposa desfilar davant de les càmeres i aparèixer en tot moment impecable. 

Cada dos per tres, les ‘celebrities’ sorprenen –i algunes vegades fins i tot horroritzen– al compartir quin és el seu mètode miraculós (tot i que sigui poc ortodox i gens recomanable) per lluir cos i perdre uns quilets en un no-res. 

Una de les últimes –ens centrarem en aquest article principalment en elles, tot i que ells no els van al darrere– a presumir de seguir un protocol alimentari suposadament idoni, i que li permet mantenir a ratlla una anatomia perfecta, és Elsa Pataky

Dejuni intermitent

Va armar un enrenou considerable a l’afirmar –durant el seu pas per ‘El hormiguero’ per presentar el seu llibre ‘Strong’– que ella i el seu marit, l’actor i també escultural Chris Hemsworth, dejunen de manera intermitent cada dia. És el que es coneix com la ‘dieta 8/16’ (menjar només 8 hores al dia i dejunar les 16 hores restants, incloent-hi hores de son). Asseguren que, tot i que sembli una tortura, els seus beneficis són múltiples: eliminar quilos, millorar la digestió, netejar el cos, rejovenir la pell... 

Jared Leto, 
Hugh Jackman
i Vargas Llosa
són alguns dels
famosos
que passen 16
hores sense
fer cap mos

Especialistes de tot el món es van posar les mans al cap i van mirar de minimitzar la influència d’una prescripció com la que encapçala Pataky, que té altres seguidors entre els famosos: Jared Leto, Miranda Kerr, Hugh Jackman i Nicole Kidman formen part d’aquesta llarga llista. Fins i tot Mario Vargas Llosa ha confessat ser adepte d’aquesta pràctica, tant és així que, pel que sembla, la seva parella, Isabel Preysler, s’ha afegit al moviment. 

I si alguns no mengen, d’altres es posen com el Quico. Més o menys. Fa uns anys la ‘famosa-per-que-sí Kim Kardashian explicava que l’única via que va trobar per desfer-se dels seus mitxelins postembaràs va ser seguir l’estricte programa cetogènic. Consisteix en una ingesta massiva de bons greixos durant setmanes, sense fibres, sucres ni carbohidrats. D’aquesta manera, el metabolisme s’accelera i crema més calories. Però, de nou, els metges alerten sobre els riscos d'aquesta barbaritat: infart, diabetis o pèrdua muscular són part del quadro. 

Alerta nutricional

Una altra practica extrema, posada en dubte per nombrosos nutricionistes, és la que han seguit les actrius i companyes de repartiment en la sèrie ‘Big little lies’, Zoe Kravitz i Shailene Woodley, per baixar de pes ràpidament: es van passar unes setmanes empassant-se litres d’argila. 

Els nutricionistes
alerten contra
la promoció
de les pràctiques alimentàries extravagants

Més salvatjades contra l’organisme que alguns miren de presentar com a dietes miracle: per exemple, la pràctica confessa de Salma Hayek: cada mes es passa entre tres i cinc dies bevent només sucs vegetals. Beyoncé prefereix la ‘Master clean’, també coneguda com a règim de la llimonada, durant la qual només pren suc de llimona barrejada amb aigua, xarop d’auró i pebre de caiena. Per la seva banda, Poppy Delevingne segueix la ‘dieta Montignac’, que li impedeix barrejar grups d’aliments; Victoria Beckham és adepta a l’alcalina (el menú consta de llavors, fruita seca i verdures); Jennifer Aniston i Reese Witherspoon s’han apuntat al ‘baby food’, que els permet únicament menjar farinetes de nadó pobres en calories; Christina Aguilera ha reconegut haver fet una dieta de colors (tots els aliments del dia han de ser del mateix to); Katy Perry segueix els dictàmens de l’‘M Plan’ la base del qual és la ingesta única i exclusiva de bolets (si pot ser, crus) durant dues setmanes, i Toni Garrn, model i exnòvia de Leonardo DiCaprio, manté la seva espectacular figura menjant –o això es diu– només insectes. 

En resum, poques evidències científiques i moltes extravagàncies.