CELEBRITATS DE CLIC

Els amos d'Instagram

Jennifer Aniston, Ariana Grande, Kylie Jenner i Cristiano Ronaldo, entre molts d'altres, figuren en els rànquings dels famosos més seguits a les xarxes

zentauroepp50415397 gente  jennifer aniston  instagram191029181915

zentauroepp50415397 gente jennifer aniston instagram191029181915

5
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Mentre hi ha qui sospira per aconseguir només un grapat de ‘likes’ en els seus perfils a les xarxes, d’altres són capaços de revolucionar les plataformes amb tan sols un clic. L’última en aconseguir-ho ha sigut l’actriu Jennifer Aniston, que fa uns dies, després d’anys mantenint-se allunyada d’Instagram per preservar la seva intimitat, va activar el seu compte. El resultat va ser que, a les 24 hores, ja havia sumat més de vuit milions de ‘followers’. 

Aquesta xifra la converteix en la persona que ha aconseguit més seguidors en menys temps de la història d’aquesta plataforma. No obstant, tot i que ella és una de les estrelles més fulgurants de Hollywood, no se li pot atribuir tot el mèrit del seu exitós debut. La primera imatge que va compartir és un ‘selfie’ amb els seus companys de ‘Friends’, amb qui manté una gran amistat. Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer protagonitzen la foto que ha enlluernat els fans de la sèrie, ja que es tracta d’una de les poques en què es veu l’elenc per complet des que va acabar ‘Friends’ el 2004. 

Xifres immediates

Abans que Jennifer Aniston, són uns quants famosos els que han pogut mesurar la seva popularitat a base de rècords de fans aconseguits en qüestió d’hores. Una altra de les actrius cèlebres de la meca del cine, Julia Roberts, es va marcar una autèntica demostració de famosos desembarcant a Instagram (plataforma que compta amb més de 1.000 milions d’usuaris actius i milers de milions de fotos pujades) amb un escarit «Hola» al costat d’una foto en la qual lluïa d’allò més natural. Passada una estoneta, ja comptava amb més de 500.000 seguidors, que actualment s’han convertit en gairebé 7 milions. 

JULIA ROBERTS. Va demostrar ser tota una celebritat quan al cap de poca estona de penjar la seva primera foto a Instagram, amb la llegenda «Hola», ja tenia 500.000 seguidors. Ara suma set milions.

Will Smith també forma part d’aquest exclusiu club. L’inoblidable príncep de Bel-Air va activar el seu compte l’any 2017, després de desafiar-lo en directe la presentadora Ellen DeGeneres (ella posseeix, al seu torn, el record del ‘selfie’ amb més retuits a Twitter, després d’autoretratar-se, a la gala dels Oscars, amb Bradley Cooper, Meryl Streep, Jennifer Lawrence i Angelina Jolie, entre d’altres). Smith es va animar, i gairebé instantàniament, ‘boom’, 350.000 persones van seguir el seu perfil.

Els ducs de Sussex, la parella formada pel príncep Enric i Meghan Markle, també es van donar un bany de masses digitals inaugurant el seu compte oficial amb unes instantànies de la seva tasca pública que va sumar 280.000 seguidors en tan sols una hora.

I hi ha altres rècords de popularitat entre l’‘star system’ de Hollywood: la veterana actriu Michelle Pfeiffer va activar el seu compte amb un vídeo del seu personatge de Catwoman a la pel·lícula ‘El retorn de Batman’ (1992) i va escriure «Miau, Instagram». Va conquerir en unes hores més de 140.000 seguidors. John Travolta, per la seva part, va congregar més de 400.000 seguidors en res. 

MICHELLE PFEIFFER. Va activar el seu compte amb un vídeo del seu personatge Catwoman, i va escriure «Miau, Instagram». Va conquerir en unes hores més de 140.000 ‘followers’.

Guanyen en quantitat

Si els famosos anteriors encapçalen el rànquing per velocitat, n’hi ha d’altres que ho fan per quantitat. Durant anys, Selena Gómez va ser la 'instagramer’ amb més seguidors a tot el món, lloc que li va arrabassar el 2018 Ariana Grande, que avui compta amb la impressionant xifra de més de 165 milions de subscriptors, a més de dominar també les llistes de reproducció, de vendes i de vídeos de Youtube. Entre les dones que ocupen els principals llocs de les més seguides també hi ha la model Kylie Jenner –una típica ‘influencer’ que suma 148 milions de ‘followers’–, la seva famosa germana, Kim Kardashian, que presumeix d’un milió més,149 milions, i la cantant Beyoncé, que en té 133. 

ARIANA GRANDE. Amb 165 milions de subscriptors, la cantant i actriu és la ‘instagramer’ més seguida. El 2018, va desbancar del primer lloc la seva col·lega Selena Gómez.

Quant a ells: l’exfutbolista del Reial Madrid Cristiano Ronaldo és el número 1 del rànquing, amb més de 186 milions de ‘followers’. El segueix l’actor Dwayne Johnson, més conegut com a ‘The Rock’ (‘La Roca’), amb 141 milions. Altres futbolistes apareixen entre els 10 primers llocs, com Neymar i Messi, però amb xifres molt llunyanes a les de l’as de la Juventus. 

Amb més ‘likes’

A la jove Lady Stark de ‘Joc de trons’, a qui dona vida l’actriu britànica Sophie Turner, els seus més de 15 milions de seguidors no li van arribar de cop sinó gradualment, així que creixia la seva popularitat. Tot i que també té la seva pròpia bomba: la foto amb què va anunciar el seu compromís amb el músic Joe Jonas va arribar gairebé a dos milions de ‘likes’. Gairebé res comparat amb els més de 13 milions de ‘m’agrada’ a la imatge de la relació entre el cantant Justin Bieber i la que ja s’ha convertit en la seva dona, Hailey Baldwin. 

Però la famosa amb la imatge convencional amb més ‘likes’ de la història d’Instagram (ni més ni menys que 18 milions) és la ja esmentada Kylie Jenner al costat de la seva filla nounada, Stormi. 

Amb la finalitat d’ironitzar sobre aquest rècord, un enginyós usuari va desafiar els seus seguidors a convertir la foto d’un simple ou en la qual més ‘m’agrada’ recollís. «Superarem així Kylie Jenner. ¡Ho aconseguirem!», escrivia en el compte @WorldRecordEgg en la qual va etiquetar personatges cèlebres i mitjans de comunicació que es van encarregar de donar-li ressò. Repte (absurd) aconseguit, ja que la broma té en el dia d’avui més de 40 milions de clics. 

@WORLDRECORDEGG. Un enginyós usuari va desafiar els seus seguidors a aconseguir més ‘likes’ que Kylie Jenner amb aquesta foto d’un ou. Va aconseguir l’absurd repte: 40 milions de clics actualment.

Rànquing proper

Per aquí també hi ha els «més alguna cosa». I, contra el que podria semblar, la ‘instagramer’ més seguida no és Paula Echevarría. Els qui acumulen més ‘followers’ són els actors que protagonitzen les ficcions mil·lennistes més exitoses del moment, ‘Élite’ i ‘La casa de papel’. També parella a la vida real, Jaime Lorente i María Pedraza sumen 9 i 7 milions d’usuaris, respectivament. 

MARÍA PEDRAZA I JAIME LORENTE. Els protagonistes de la sèrie mil·lennista ‘Élite’, també parella sentimental en la vida real, sumen nou i set milions de seguidors, respectivament.

Notícies relacionades

Quant a Penélope Cruz, va inaugurar Instagram per a una bona causa: promocionar un documental sobre la leucèmia infantil. En menys d’una hora va aconseguir més de 28.000 seguidors.