EL PERSONATGE DE LA SETMANA

Brad Pitt: ha tornat l'estrella

zentauroepp49100690 mas periodico brad pitt por tassies190718203123

zentauroepp49100690 mas periodico brad pitt por tassies190718203123

3
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Sempre podem culpar la feliç interacció parasocial o, per entendre’ns millor, la predisposició del nostre cervell a tenir un interès exacerbat per les vides dels rics i famosos –diuen que està científicament provada–. És la forma més fàcil d’explicar que gairebé tres anys després que comencés la dissolució interminable del matrimoni entreAngelina JolieiBrad Pitt, tres anys de batalles legals per la custòdia dels seus sis fills i d’acusacions –ella va dir que ell no pagava prou diners per a la manutenció– i confessions penedides –ell va reconèixer públicament que els seus excessos amb l’alcohol havien sigut la causa principal de la ruptura–, continuem tan pendents com el primer dia de novetats sobre la seva relació. 

I podem estar tranquils perquè, pel que sembla, tot va bé. Va tan bé que Jolie ha proposat a Pitt que s’encarregui de cuidar els nens durant de l’estiu, mentre ella estigui rodant la seva pròxima pel·lícula. Considerant que ara fa un any l’actor va haver de monitorar el temps escàs que va passar amb la mainada durant les vacances per demostrar-li a l’actriu que podia ser un pare responsable, és un progrés. Potser això signifiqui que a partir d’ara el nostre cervell s’haurà acostumar a notícies menors sobre l’assumpte per tenir-ne prou, actualitzacions rutinàries sobre qui fa servir la mainadera a cada moment i no sobre enfrontaments cruents als jutjats.

Després de tres anys de batalles legals i acusacions, l’actor s’encarregarà dels nens aquest estiu mentre Jolie roda una pel·lícula 

Fins i tot és possible que la nova situació atenuï els rumors en què s’han vist embolicats tots dos però que, en especial, l’ha posat a ell en el punt de mira. De fet, a Pitt fa un temps que l’associen sentimentalment amb qualsevol dona a qui li dediqui un somriure. Primer se’l va vincular amb Kate Hudsoni amb Sienna Miller. Després li van atribuir una relació amb una guaridora espiritual anomenadaSat Hari Khalsa, i més tard una altra amb una professora de l’MIT,Neri Oxman. Fa no gaire, alguns mitjans van publicar que no només estava vivint una història d’amor ambCharlize Theron, sinó que havien tingut un fill. I entre totes aquestes conjectures, és clar, n’ha conviscut una altra: que és imminent la seva reconciliació amorosa ambJennifer Aniston, de la qual es va divorciar el 2004. Mentrestant, ha produït títols destacadíssims com ‘Moonlight’ o ‘Z, la ciudad perdida’, però gairebé ningú ha parlat del seu treball, en part perquè no s’ha prodigat davant la càmera.

Magnètic

No obstant, de sobte, això ha deixat de ser així. Pitt torna a ser un dels actors més magnètics que existeixen en comptes de només una celebritat. I ja se’l comença a considerar com un candidat preferent en la pròxima carrera pels Oscars –com a actor ja ha sigut nominat a l’estatueta dues vegades; l’única que té la va guanyar com a productor de ‘12 anys d’esclavitud’–. I el motiu són les dues pel·lícules que les pròximes setmanes el portaran altre cop a la cartellera. 

Torna a ser un dels actors més magnètics que existeixen en lloc d’una mera celebritat

Notícies relacionades

La primera, és clar, és ‘Érase una vez en Hollywood’, el nou film deQuentin Tarantino.Situada el 1969, està protagonitzada perLeonardo DiCaprioen el paper d’un actor televisiu que afronta el seu declivi, i per Pitt en la del seu doble en les escenes d’acció i millor amic. Tot i que contextualitzada pel cas de l’actriuSharon Tate–que l’estiu d’aquell any va ser assassinada per membres de la família Manson–, és sobretot una història d’amistat commovedora i un homenatge afectuós als que miren de sobreviure en la indústria del cine. I al setembre arribarà ‘Ad Astra’, en què Pitt s’embarca en una missió espacial per descobrir la veritat sobre la desaparició del seu pare, que va emprendre un viatge a Neptú a la recerca d’intel·ligència extraterrestre.

Cal veure, això sí, quins són els seus plans com a actor a llarg termini. D’una banda, potser protagonitza al costat d’Emma Stonela nova pel·lícula deDamien Chazelle(‘La La Land’) però, per de l’altra, ha confessat que la interpretació no el motiva com abans. Potser se centra a fer de productor, o potser li dedica més temps a la seva nova passió, l’escultura. I nosaltres estarem pendents d’això però, és clar, també de quan li toca tenir els nens. No ho podrem evitar.