Malú, l'amor intermitent

La seva relació amb Albert Rivera s'ha convertit en l'enigmàtic serial de l'estiu

zentauroepp49011104 mas periodico malu por tassies190711193100

zentauroepp49011104 mas periodico malu por tassies190711193100

2
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

La parella de moda, Malú i Albert Rivera, sembla que, finalment, sí que ho és (parella). I l’enigma s’ha aclarit finalment quan la cantant ha acompanyat el pobre Albert a la seva sortida de l’hospital de Móstoles on ha estat ingressat aquesta setmana a causa d’una gastroenteritis per salmonel·losi (a l’estiu un no s’ha d’acostar a l’amanida russa, Alberto Carlos). El misteri de la relació ha durat uns sis mesos, per la qual cosa el llegendari enginy espanyol no ha tingut gairebé temps per improvisar uns sarcasmes a costa del polític i la cantant, com sí que ha sigut possible en el cas de Pablo Iglesias i Irene Montero, denominats ‘els Ceaucescu’ (per la llengua viperina d’Alfonso Guerra) o els ‘Marquesos de Galapagar’ (per la no menys bífida de Federico Jiménez Losantos).

El serial

Això d’Albert  i Malú ha sigut estrany. Primer ens informen que estan junts. Després ens ensenyen la casa que han agafat als voltants de Madrid. Poc després se separen, adduint ella que Rivera només pensa en la seva carrera política i no es preocupa gaire per la dona que té al costat; ell no ha dit res, tot i que no és descartable la creació d’un cordó sanitari entorn de Malú (és del domini públic que Rivera només té una idea al cap: arribar a president de la nació com sigui, i que no se li coneixen gaires amics, ¿qui els necessita tenint el fidel Villegas donant-li la raó permanentment?). Aquest dijous la revista ‘Semana’ rectificava i deia que en realitat no havien trencat. I així arribem a divendres, quan la parella ha decidit regalar la primera foto oficial per celebrar l’alta hospitalària. 

Però bé, si Rivera té una carrera política, Malú té una carrera musical rutilant i, a més, es pot buscar un nòvio quan vulgui. No serveix com a nòvia per fardar i això és una mostra de caràcter, el mateix que li ha permès vendre la barbaritat de dos milions i mig de discos al llarg de la seva trajectòria.

Neboda del guitarrista 
Paco de Lucía,
ha venut
2,5 milions
de discos

María Lucía Sánchez Benítez (Madrid, 1982) va ser rebatejada com Malú als dos dies de néixer per la seva tia Reyes, a qui el nom de la nena li semblava massa llarg. Filla del ‘cantaor’ Pepe de Lucía i neboda del mític guitarrista Paco de LucíaMalú va ser descoberta pel productor Jesús Yanes quan tenia 15 anys, publicant el seu primer disc, 'Aprendiz’, el 1998.

L’àlbum va ser un èxit, gràcies especialment al tema que li donava títol, un regal d’Alejandro Sanz. Des d’aleshores, n’ha publicat 10 més que han funcionat divinament, incloent-ne alguns en directe i inclús un devedé.

‘Power baladista’

Notícies relacionades

La seva base de fans és àmplia i fidel. Catalogar-la en un estil no és fàcil, ja que està entre el pop aflamencat i un to hispànic genèric que funciona molt bé a Sud-amèrica. La seva especialitat és això que els anglosaxons defineixen com a power ballads, és a dir, cançons melòdiques amb un potent recolzament instrumental (limítrof de vegades en la sobreproducció) que ella interpreta de forma poderosa i sensual, tot i que sense arribar als rugits de Mónica Naranjo, per posar un exemple raonable.

Persona solidària i atenta a les necessitats alienes, Malú ha col·laborat amb la Creu Roja, l’Unicef, Save the Children, Greenpeace i associacions en defensa dels animals. Per ajudar els bípedes es va oferir a exercir d’entrenadora –o coach, que es diu molt ara, sobretot per part dels que no saben pronunciar la paraula– en el programa de televisió La Voz. I el millor que es pot dir d’ella és que ha vingut per quedar-se. Amb o sense nòvio.