ROMANÇ POLÈMIC

Així és la nòvia de Boris Johnson

La relació d'aquesta experta en comunicació amb l'aspirant a 'premier' trontolla

zentauroepp48793279 boris johnsons carrie symonds leaves the academy of engineer190627114548

zentauroepp48793279 boris johnsons carrie symonds leaves the academy of engineer190627114548 / NurPhoto

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Carrie Symonds, una de rossa de 31 anys, i Boris Johnson, de 55, protagonitzen el serial que té el Partit Conservador en suspens. Symonds, una experta en comunicació i relacions públiques, és la companya sentimental de qui, en menys d’un mes, pot convertir-se en el nou primer ministre britànic. Johnson es troba en procés de divorci de la seva segona dona, l’advocada Marina Wheeler, després de 25 anys de matrimoni i quatre fills. La més gran, Lara, té tot just cinc anys menys que la nòvia del polític. L’anunci oficial de la ruptura el setembre de l’any passat, es va produir quan la nova relació amb Symonds era ja 'vox populi'. 

La parella havia sigut fotografiada dinant el dia de Sant Valentí, al restaurant Rules de Londres. Poc després, tots dos apareixien somrients i molt còmplices sortint d’una celebració del partit. Inestable, caòtic, amb un llarg historial d’infidelitats i una filla fruit d’una relació extramatrimonial, des del cercle de Johnson donaven a entendre que, amb Symonds, la cosa era diferent. En aquesta ocasió anava de debò.

Carrie Symonds coneix el Partit Conservador des de dins. És aquí on ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional. Va col·laborar, des dels quarters generals, en la campanya de Johnson per a la reelecció com a alcalde de Londres el 2012. Aquest va ser el primer contacte entre tots dos. Symonds va treballar després per a dos ministres de l’actual govern sortint, Sajiv Javid i Michael Gove.

Lloc poderós

Llicenciada en història de l’art, filla del cofundador del diari 'The Independent' i d’una advocada, la relació amb Johnson es va estrènyer a partir de juny del 2017, quan va ser nomenada directora de comunicació dels ‘tories’, un lloc poderós i influent. A l’ombra (no ha fet declaracions, ni concedit entrevistes), ningú sap del cert en quin moment va començar la relació amb el llavors ministre d’Afers Exteriors, però l’agost, quan ja era notori, i poc després que Johnson dimitís per les seves discrepàncies amb Theresa May, Symonds va marxar a treballar per a Bloomberg.

Divertida i ambiciosa, segons els qui la coneixen, se li deu el canvi d’imatge del controvertit polític que ha perdut quilos, camina més ben vestit i porta el cabell una mica més polit. Però la seva influència va més enllà de la indumentària. Tot i que oficialment no forma part de l’equip de Johnson, ella retoca els seus discursos i columnes d’opinió, la qual cosa ha creat alguna fricció. S’assegurava que el polític pensava casar-se amb ella, conclòs el divorci, i viurien junts a la residència de Downing Street.

Filla d’un fundador
de 'The Independent’,
coneix el partit
‘tory’ des de dins

Notícies relacionades

Nova parella, estabilitat, de cara als votants la relació anava discretament i com la seda, fins divendres de la passada setmana. Una enorme baralla entre tots dos, amb crits, terrabastall de vaixella i cops de porta, que va gravar un veí, va acabar amb la policia cridant a la porta del pis de Symonds a Londres, on Johnson va marxar a viure. L’incident, segons els crítics de Johnson, mostra una vegada el seu caràcter inestable i poc fiable per a un futur primer ministre. 'The Sun' assegura que era la quarta bronca entre tots dos en sis setmanes i la relació estava a punt de la ruptura. El polític s’ha negat en rodó a parlar de l’incident, que ha posat en perill el seu triomf. Symonds ha desaparegut del seu domicili. Una foto de la parella al camp, mostrant la suposada reconciliació, ha resultat ser trucada. La nova primera dama o 'first girlfriend', com l’anomenen els diaris, potser no arriba a prendre posició del lloc.