Isabel Pantoja, un imant caribeny

zentauroepp48697204 mas periodico isabel pantoja por tassies190619173705

zentauroepp48697204 mas periodico isabel pantoja por tassies190619173705

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Adjudiquen a Salvador Dalí, el Moisès dels 'influencers' quan no hi havia xarxes socials, l’enunciació del dogma sobre el qual s’assenta el catecisme de la fama: "Que parlin de tu, encara que sigui bé". Carne de xafarderia des de molt abans de convertir-se en 'la vídua d’Espanya' –tron del qual cap tragèdia familiar de categoria ha aconseguit fer-la fora en 35 anys–, Isabel Pantoja gestiona amb tanta audàcia la dimensió mediàtica de la seva figura que ha aconseguit convertir la seva vida en un fulletó sense fi i a ella, en un personatge públic d’usar i no llençar mai. 

Inassequible a la indiferència del públic, font inesgotable de drames i girs de guió, no es concep res que ella pugui fer o dir que no generi notícia, ni hi ha un autor de coples que sigui capaç de resumir la seva biografia en la lletra d’una èpica cançó. Veure-la ara cada dia torrant-se com un llangardaix a les platges dels Cayos Cochinos mentre rebenta els audímetres, no és res més que l’última demostració del poder que exerceix sobre la nostra capacitat de fascinació. Ningú sap com s’ho fa, però 'la Panto' sempre sap empescar-se-les per robar-nos l’atenció. 

Estampa caribenya

Se les prometien molt felices a Tele 5 el dia que la cançonetista es va comprometre a participar en l’edició d’aquest any de 'Supervivientes', però dos mesos després del seu salt de l’helicòpter, que va generar més expectació que el de la reixa de l’ermita del Rocío, la seva influència beatífica sobre el concurs està superant els auguris més optimistes. Gala rere gala, el programa bat rècords històrics d’audiència –cap emissió ha baixat dels tres milions d’espectadors– i l’estampa caribenya de la cantant inunda cada setmana les revistes del cor i les webs de xafarderies, atentes totes a cada ¡ai! de la cantant a l’ombra dels cocoters. 

Hi ha concursants de ‘realities’ que necessiten fer-la grossa perquè la càmera s’hi fixi. A Isabel Pantoja només li fa falta ser ella mateixa per omplir 12 hores diàries a les cadenes de Mediaset. Podria enterrar el seu cos a la sorra i passar així el que queda de concurs i continuaria sent la nina dels ulls de l’emissora de Fuencarral, on en altres temps van extreure petroli criticant-la durament.. De fet, ara per ara no ha necessitat forçar la seva presència a les platges d’Hondures per ser la protagnista de tots els resums i debats. 

Digerit l’impacte del seu retrobament amb Chelo García Cortés, la seva ofesa amiga de l’ànima, a la cantant només se li assignen un parell de subtrames en el programa després d’un encreuament de mirades lascives amb Colate i del presumpte atac d’ansietat que va patir un dia pels records del penal que li va despertar la visió del mar. La seva confessió d’expresidiària davant de Jorge Javier Vázquez, via pantalles interposades, és el més morbós que ha deixat, almenys de moment, el seu pas pel Supervivientes. 

Clàusules secretíssimes

Entre les palmeres se senten veus de concursants, com Dakota, queixant-se de tracte de favor del programa cap a la folklòrica. Que si a ella la van deixar més temps de festa el dia de les visites familiars, que si l’afavoreixen en les proves, que si li permeten tenyir-se els cabells per dissimular els cabells blancs... Les clàusules del contracte que van firmar Isabel Pantoja i Paolo Vasile, capo de Mediaset, són més secretes que les reunions del club Bilderberg, però sembla obvi que a cap dels dos els interessa que l’estada de la sevillana a Hondures s’acabi aviat, per més que ella hagi fingit un parell de vegades de demanar que la treguin d’allà immediatament. 

Notícies relacionades

Si aquell dia arribés precipitadament, la cadena perdria la seva gallina dels ous d’or i ella, una suculenta via d’ingressos econòmics –aigua beneïda per a la malmesa situació financera que li van deixar les seves desavinences amb Hisenda–, així com un infal·lible test per mesurar el poder d’atracció que conserva entre el públic, or en pols de cara a futures negociacions de catxet. 

De moment, la protagonista de tantes històries de copla i esperpent com porta a l’esquena pot dormir tranquil·la al costat de l’escullera: Isabel Pantoja continua sent un irresistible imant a la pantalla del televisor.