GUAPO DE MODA

Burak Özçivit: un galant turc fins a la sopa

L'actor de serials, conegut aquí pel seu paper de Kemal a 'Kara Sevda' (Divinity), és tota una celebritat al seu país

zentauroepp47872911 mas periodico actor turco burak  z ivit  protagonista del cu190424185022

zentauroepp47872911 mas periodico actor turco burak z ivit protagonista del cu190424185022

2
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

La seva cara està exactament a tot arreu. Per ser precisos: al carrer, en un de cada dos cartells publicitaris. Al televisor, en un de cada dos anuncis. En antena, s’acaba la publicitat, i apareix en una de cada dues sèries turques. I quan acaben les telenovel·les i deixen pas als programes de tertúlies, també se’l pot veure en un de cada dos debats sobre famosos.

El seu nom, Burak Özçivit, i és, segurament, el segon home més cèlebre de Turquia després del president del país. A les xarxes socials, el segueixen 12 milions de persones. Tots els homes l’envegen i intenten imitar la seva estètica; les dones reconeixen a l’instant les seves celles negres, el seu serrell reclinat cap enrere i la seva mirada de ‘vull seduir-te’. El que és segur és que a Turquia tot el món –absolutament tot– el coneix.

I com per no fer-ho: Burak Özçivit va néixer a Istanbul el 1984, fill d’una família que va emigrar des de Gaziantep, una de les ciutats més grans de Turquia i que és a prop de la frontera amb Síria. Als 21 anys –el 2005–, mentre estudiava Fotografia a la universitat, va guanyar el premi al millor model de Turquia i, després d’aquest, va quedar segon al mateix torneig però mundial.

‘Gossip girl’ a la turca

A partir d’aquí, la seva fama el va catapultar: va començar a representar papers secundaris en telenovel·les turques fins al 2010, quan va rebre un dels rols principals a la sèrie ‘Küçük Sirlar’ (‘Petits secrets’, en turc), o, el que és el mateix, l’adaptació anatòlia de la sèrie nord-americana ‘Gossip girl’. A partir d’aquí, l’èxit més absolut: anuncis i publicitat de jaquetes, jerseis, centres comercials, xampús, netejadors del bigoti i tot el que tingui marca i es pugui comercialitzar.

Acaba de tenir
un fill juntament
amb la també
actriu de
telenovel·les 
Fahriye Evcen

I també per descomptat, telenovel·les i pel·lícules. La llista és gairebé interminable: ‘Çalikusu’, ‘Kara Sevda’ (a Espanya, al canal Divinity, se subtitula ‘Amor eterno’), ‘Ask Sana Benzer’, ‘Kardesim Benim’, ‘Baba Ocagi’, ‘Can Feda’ i, l’última, ‘Dirilis Ertugrul’, l’última temporada del qual està creant una expectació tal que s’estrenarà, simultàniament, aquesta primavera a diversos països, entre ells Veneçuela. Nicolás Maduro ja ha declarat el seu amor incondicional per aquesta sèrie. Özçivit té poc a envejar-li al protagonista de ‘Joc de Trons’.

 

L’home perfecte

L’actor és espectacularment guapo, segons els seus fans, que afirmen que la seva cara és absolutament perfecta: sense cap error de fàbrica. No hi ha res, res –res de res–, que desentoni, que li imprimeixi cap tara, per petita que sigui. Burak Özçivit és tan perfecte que fa desconfiar: no sembla un dels nostres, humans desgraciats.

Notícies relacionades

I pot ser que, per això, s’hagi casat amb Fahriye Evcen (vuit milions de seguidors a Instagram), també actriu de telenovel·les –es van conèixer rodant ‘Çalikusu’– i també, per descomptat, perfectíssima com poques. Ara, junts, acaben de tenir un fill, Karan Özçivit, que fora de perill d’hecatombe genètica sortirà, segur, exactament com els seus pares.

Com a bon actor de telenovel·les turques, Özçivit pare no es fica en política: seria un error que li podria costar diversos treballs. Però, encara així, li fa la competència diàriament al president turc, Recep Tayyip Erdogan: tots dos són els homes que més temps apareixen en pantalla. De moment, Özçivit mai s’ha presentat a les eleccions; Erdogan respira tranquil. 

Temes:

Sèries Turquia