'Influencers' i hip-hop: poseu un nòvio raper a Instagram

zentauroepp45116470 italian fashion blogger chiara ferragni and her husband  ita181128155214

zentauroepp45116470 italian fashion blogger chiara ferragni and her husband ita181128155214 / ANDREAS SOLARO

6
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

És un clàssic: la parella rocker-model mai falla. N’hi ha de tan longeves com Ringo Starr Barbara Bach (1981); Keith Richards i Patti Hansen (1983), i Simon Yasmin Le Bon (1985). I tan idíl·liques com David Bowie i ImanMick Jagger sempre ha estat enganxat a les passarel·les, des de Chrissie Shrimpton el 1963, passant per la seva relació de 20 anys i quatre fills amb Jerry Hall que va acabar quan va deixar embarassada la brasilera Luciana Giménez i va continuar amb Bebe Buell, Carla BruniSophie Dahl i L’Wren ScottBryan Ferry va deixar les seves conquestes retratades per a la posteritat en els discos de Roxy Music: Jerry Hall ('Siren'), Amanda Lear ('For your pleasure'), Marilyn Cole ('Stranded'), Lucy Helmore ('Avalon'). I Rod Stewart té debilitat per les portades de 'Sports Illustrated': Rachel Hunter, Kelly Emberg... 

Però és que aquesta fórmula també funciona al revés: elles davant com Kate Moss, exnòvia de Pete Doherty i exdona de Jamie Hince (guitarrista de The Kills). Heidi Klum, exnòviad’Anthony Kiedis  (líder de Red Hot Chili Peppers) i exdona de Seal. O Naomi Campbell, que el 1993 va ser durant uns mesos el promès d’Adam Clayton. Es van conèixer després que el baixista d’U2 digués en una entrevista: «¿Una cosa que m’encantaria i mai he fet? Tenir una cita amb Naomi Campbell». 

Aquestes criatures s’ajunten, diuen els psicòlegs de parella, perquè comparteixen el mateix món, les mateixes festes, el mateix ego; tenen fama, èxit i talent per al que fan; entenen les seves carreres, no competeixen entre ells, i aquest univers seu, glamurós d’una banda i espontani de l’altra, sembla funcionar. Almenys per un temps. I tot això per explicar-los que ara el focus canvia dels rockers als rapers i de les models a les 'influencers'. Sagues com les Kardashian i blogueres com Chiara Ferragni han posat un raper a les seves vides. 

Fedez i Chiara Ferragni: els ‘Ferragnez’, la multinacional viral

Les webs especialitzades en mesuraments i estadístiques conclouen que aquesta parella d’italians és la més influent a Instagram. Tenen molt a ensenyar els‘Ferragnez’ (així anomenen la seva relació-empresa, el ‘naming’ ho és tot): la demanada de mà durant un concert televisat a l’Arena de Verona, davant milers de fans; les festes al costat del seu ‘squad’ (el seguici d’amics que sempre els acompanya); la primera foto d’ella embarassada (més de dos milions de ‘likes’); el vestit de núvia; el naixement del seu fill Leone; el casament a Sicília... Ella és la ‘influencer’ global, la més coneguda del planeta, la primera en la llista de ‘Forbes’. Va començar amb el seu blog, The Blonde Salade, el 2009 i, poc després, va ser catapultada per publicacions com ara ‘Vogue’ i ‘New York’ com “la bloguera del moment”. Als seus 31 anys, dirigeix una empresa que col·labora amb firmes de luxe (valorades en vuit milions de dòlars) i té la seva pròpia col·lecció de sabates. El seu ha sigut un cas d’estudi a Harvard Business School. El milanès Fedez (29 anys) ha sigut jurat en el ‘reality’ 'X Factor’ i, després de treure diversos àlbums amb Sony, s’ha passat al segell Newtopia. 

Kim Kardashian i Kanye West: com convertir la parella en un producte global

La tercera vegada que Kim Kardashian es va casar, el 2014, ho va fer amb un dels rapers més famosos del món, pare dels seus tres fills, productor, dissenyador i simpatitzant de Trump, a qui va visitar l’octubre al Despatx Oval en una delirant posada en escena davant les càmeres per parlar de Corea del Nord, la raça i l’“energia masculina”. West es veu com a candidat a la presidència, tot i que no abans del 2024, perquè fins aleshores espera que el novaiorquès, a qui va anomenar “heroi”, segueixi a la Casa Blanca. La seva producció per a Jay-Z va continuar amb una exitosa carrera en solitari i avui, ja ho veieu, l’hi dona gairebé tot. Per alguna raó inexplicable, la seva dona és un d’aquests fenòmens del mil·lenni amb 120 milions de seguidors a Instagram i un ‘reality show’ emès cada any des del 2007, que sembla necessitat d’aixecar audiència si jutgem les seves últimes revelacions: Kim ha confessat que anava d’èxtasi tant en el seu primer casament com en el vídeo de sexe que es va fer viral ja fa uns anys, quan era íntima de Paris Hilton. kijj

Kylie Jenner i Travis Scott: un amor amb ‘selfies’ i ‘autotune’

Ella té 21 anys i des dels 10 està davant de les càmeres en el ‘reality’ de la seva família, ‘Keeping up with the Kardashians’, i en el seu propi des del 2017. Ha crescut envoltada de luxe, cirurgia estètica i avions privats a Califòrnia, i ha portat a terme diverses aventures empresarials, com una línia de roba al costat de la seva germana Kendall, la seva marca de cosmètics o una ‘app’ amb milions de descàrregues a iTunes. El 2014 la revista ‘Time’ va incloure les Jenner en la seva llista d’adolescents amb més influència. Segons ‘Forbes’, és una de les milionàries més joves del món, amb una fortuna de 930 milions de dòlars, tot i que el “feta a si mateixa” que va utilitzar la revista va ser molt polèmic, com també la col·lecció de samarretes “Rock vs. Rap” que les Jenner van haver de retirar pel rebuig dels músics, o la disputa amb Kylie Minogue per l’ús del seu nom de pila. En la seva vida sentimental, Kylie té debilitat pels rapers. Després d’una relació de tres anys amb Tyga, va començar a sortir amb Travis Scott (pare de la seva filla, Stormi Webster), un texà de Houston que va deixar la universitat per mudar-se a Nova York i perseguir la seva carrera musical, plena d’‘autotune’ i ‘delays’. Apadrinat per Kanye West, descriu el seu estil com una barreja entre “hip-hop i lo-fi”. 

Kamilla Osman i Tyga: la doble de Kim que surt amb l’exnòvio de Kylie

Notícies relacionades

Aquesta ha sigut sens dubte una relació estranya: el raper que va sortir amb una doble de la seva excunyada. Resulta que Tyga va ser nòvio de Kylie Jenner, germana de Kim Kardashian, i la seva següent parella és exacta (després d’unes quantes operacions) a la més famosa de la saga. Tant, que fins i tot va aparèixer en un episodi de ‘Keeping Up with the Kardashians’ el 2016, per a sorpresa de Kim. O potser no es va sorprendre tant, perquè Blac Chyna, també exparella de Tyga i mare del seu fill, ha tingut al seu torn una filla amb Robert Kardashian, demostrant que l’endogàmia del clan K no té límits. En el terreny professional, Micheal Ray Stevenson (Aka Tyga, nom artístic que ve de Thank You God Always), californià d’origen jamaicà i vietnamita, ha col·laborat amb Chris Brown, de qui diu: “Gran part de la meva fama l’hi dec a ell, és un gran amic».

Bella Hadid i The Weeknd: 40 milions de seguidors, testimonis de la seva pròxima boda

Pot ser que aquesta model-‘influencer’-‘instagramer’ de 22 anys (amb 21 milions de seguidors a Instagram) i aquest músic de 28 (amb 19 milions) es casin aviat. Estan junts des del 2015, tot i que ho van deixar durant uns mesos quan ell va sortir amb Selena Gómez, i han compartit escenari en la desfilada de Victoria’s Secret. Ella és filla de model holandesa i empresari palestí. Va créixer amb els seus germans (Gigi, també model, i Anwar) en un ranxo de Santa Bárbara muntant a cavall. Va deixar els seus estudis de fotografia per la passarel·la, però vol reprendre’ls en el futur. Crítica amb la política migratòria de Trump, Bella diu que se sent “orgullosa” de ser musulmana i de la història del seu pare, refugiat a Síria abans mudar-se als EUA. Ell es diu Abel Tesfaye, nascut a Toronto de pares etíops, parla amhàric amb fluïdesa gràcies a la seva àvia, les seves lletres van de drogues (“la meva adolescència va ser una història similar a la de Kids, però sense sida”) i va deixar l’escola per dedicar-se a la música. Va començar sent R&B. Després d’haver penjat tres cançons a YouTube el 2010, es va convertir en una estrella pop amb èxits junt amb Ariana Grande, Beyoncéy Lana del Rey.