Fernando Fitz-James Stuart, un solter (d'or) menys

zentauroepp45188307 mas periodico sofia palazuelo y fernando fitz james stuart s180926185110

zentauroepp45188307 mas periodico sofia palazuelo y fernando fitz james stuart s180926185110

4
Es llegeix en minuts

Aspirants a caçar un solter d’or de la llista de ‘Vanity Fair’, ratllin jaFernando Fitz-James Stuart Solís-Beaumont, 28 anys, duc de Huéscar i futur duc d’Alba i d’uns altres 50 títols impossibles de memoritzar. El net favorit de la difunta Cayetana, l’únic que va aparèixer al seu testament i al qual va llegar el Palau de Dueñas –perquè, va dir, “és tan sevillà com jo i sabrà cuidar-lo com ningú”– es casa amb Sofía Palazuelo –“una noia formidable i encantadora”, segons la canònica revista ‘Hola!’, o “la jove que no somriu”, segons l’opinió de ‘Vanitatis’–, una ‘it girl’ de 26 anys, experta en màrqueting que ha treballat per a Óscar de la Renta i Carolina Herrera a Nova York.

Matilde Solís-Beaumont, la mare de Fernando, separada del seu pare el 2004.

L’enllaç té tots els elements per ser l’evénément de l’any. Glamur a dojo, llinatge fora de mida, regals caríssims, convidats amb cognoms que no caben a la targeta i unes gotes d’angostura: a saber,Cayetana de Albaja no hi és i l’àvia materna,Isabel Martínez Campos, tampoc; els Reis no hi aniran, el pare del contraent i els oncles no s’avenen del tot bé i la mare i padrina,Matilde Solís, arrossega el pesat farcell dels presumptes abusos del seu psiquiatre i l’esgarrifosa temptativa de suïcidi amb escopeta.

El Palau de Llíria, a Madrid, l’escenari del casament.

Llíria, no Sevilla

Tot això ocorrerà al Palau de Llíria, residència dels Alba a Madrid i seu de la fundació que timonejaCarlos Fitz James Stuart, el titular de moment de tota la grandesa possible. A Llíria, que té els jardins històrics privats més grans de la capital i fins i tot un cementiri de mascotes, va dormirVictoria Eugenia,Yves Saint Laurentva celebrar una desfilada de models i s’hi van reunir les directives del Barça i l’Athletic abans de la final de la Copa del Rei del 2012.

I la sort és que els convidats i organitzadors no són pelacanyes, perquè entre les seves parets no només hi ha ‘fra angèlics’, ‘goyas’, ‘velázquez’ i ‘picassos’, també un ‘Quixot’ de 1605 i l’últim testament de Ferran el Catòlic, cosa que posaria molt tens qualsevol amfitrió que no tingués tantes càmeres com Fort Knox.  

Paola i Marina Herrero, les glamuroses ‘wedding planner’.

Amb tot, els joves no han hagut de prendre ansiolítics. Han navegat tranquil·lament a l’estiu pel Mediterrani i han celebrat els preceptius comiats de solters –ell a Tel Aviv i ella, al Marroc–, confiats que els preparatius del sarau estaven a bones mans. AFernando, que és duc de Huéscar, segurament li tocarà anar –pobre– amb l’uniforme de la Reial Mestrança de Cavalleria de Sevilla (aquell vermell que porta xarreteres i botons daurats tan poc sexi i que tan mala sort va donar al seu pare i al seu oncleCayetano Martínez de Irujo).

I de la nòvia se n’encarrega la couturierTeresa Palazuelo, tia de la contraent. Ciboulette prepara les viandes. I les ‘wedding planner’ són Paola i Marina Herrera, germanes i sòcies d’A-típica, que saben posar en l’ordre correcte la pala de peix i la copa de camamilla perquè, emparentades com estan amb el fundador de cervesa San Miguel i el de Sotogrande, ho han interioritzat a casa. (Haurem de veure el temps, que en principi es preveu ennuvolat).

Fonts properes als nuvis asseguren que serà una cerimònia íntima –tot l’íntima que pot ser, tenint en compte el batalló d’oncles i cosins– a la qual no faltaran els amigots més entranyables: Tomás Terry, Jorge de Rojas Villavecchia, Pedro Merry del Val, Enrique Moreno de la Cova... Vista la posada de llarg de la cosina Tana (Rivera), la fillad’Eugenia Martínez de Irujo, és fàcil endevinar que hi haurà un ‘max mix’ de flamenquito i música ‘DJ’. 

Els amics del nuvi. D’esquerra a dreta, Jordi de Rojas Villavechia, Enrique Moreno de la Cova, Tomás Terry i Pedro Merry del Val.

A peu, al treball

No ha transcendit la destinació de la lluna de mel, però sí que es muden a prop de Llíria, on el jove, després de fer el seu rodatge laboral en entitats bancàries, treballa amb el seu pare en l’administració de la muntanya de béns que posseeix la família. Té una bellesa particular,Fernando, i no és dels que ha anat de festa i s’ha passat de rosca. Ser aplicat, conscient de la seva responsabilitat històrica i devot de la Germandat de Los Gitanos estan entre les virtuts que el decoren.

La primària, al Santa María de los Rosales, on va estudiar el Rei; després intern al St Martin’s Ampleforth, a Anglaterra; més tard, la carrera de Dret i Negocis a Londres, un màster en Direcció de Màrqueting al CIS de Madrid i, per rematar el currículum, ampliació d’estudis a una universitat de Massachusetts, on va conèixer la seva nòvia. I en les seves estones lliures, es decanta per entreteniments de la ‘upper class’, com muntar a cavall i navegar.

‘Bust de dona amb barret de cireres’, de Renoir, el regal del pare.

També és de suposar que li agrada una miqueta l’art, perquè el seu pare, el duc, ha tingut el gust de no regalar-li una centrifugadora d’amanides ni un tigre gegant de ceràmica, sinó que ha optat per un Renoir de veritat. Es tracta de ‘Bust de dona amb barret de cireres’,valorat en més de 300.000 euros, tot i que el tempestuós any 2015 hi va haver un intent de vendre’l i un potentat nord-americà va oferir un milió.

Notícies relacionades

Hi ha consens en què Fernando fuig dels famosos, però els seus íntims diuen que té un humor molt semblant al de Cayetana de Alba. Potser si es deixa anar una mica l’engominat, acaba posant-se flors al cabell i el veiem ballant descalç.