Maya Hawke: pas a l'hereva

La filla d'Ethan Hawke i Uma Thurman fitxa per 'Stranger things' i Tarantino

zentauroepp44807334 maya thurman hawke180830164205

zentauroepp44807334 maya thurman hawke180830164205

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Són joves, talentosos, es comencen a enlairar al món de la moda o la interpretació i els cognoms en delaten la procedència.Bona part dels nous cadells de Hollywood són fills de moltes de les grans estrelles del cine actual, pertanyen a la noblesa de l’‘star-system’i arriben disposats a demostrar que són més que la versió millennial dels seus progenitors. 

Lily-Rose DeppScott EastwoodMax IronsDylan PennEmma Roberts, Jaden SmithDakota Johnson i Ireland Baldwin  van prenent posicions en la indústria del cine. L’última en arribar ha sigutMaya Hawke Thurman(Nova York, 1998), la primera filla del matrimoni format perUma Thurmani , que arrossega un farcell de titulars des que ha transcendit la seva aparició en la tercera temporada de Stranger things i a la nova pel·lícula deQuentin Tarantino.

El seu currículum fins al moment havia sigut escàs. Va debutar l’any passat en una nova adaptació del clàssic ‘Mujercitas’ per a la cadena BBC. Tres capítols en què va encarnar l’apassionada Josephine March, la germana més independent i contestatària de la novel·la deLouisa May Alcott.

  

  

Precisament el gran coneixement dels seus progenitors sobre els perills que podia suposar la roda de la fama en edats precoces va ser una de les raons que la van obligar a començar el seu periple quan ja havia arribat a la majoria d’edat. Però Maya va demostrar tenirsensibilitat artística ja des de petita. Escrivia poemes, cantava, feia petites obres de teatre. A causa de la seva dislèxia, va canviar moltes vegades d’escola, una cosa que va marcar la seva infantesa, fins que va trobar la seva vocació en l’escola privada Saint Ann, especialitzada en humanitats i on van estudiarLena Dunham, les germanesJemimaiLola Kirkei el dissenyadorZac Posen.

L’aposta de Tarantino ha causat sorpresa, després que Uma Thurman l’acusés d’abusos de poder

Amb 16 anys va fer la seva primera aparició públicai va enlluernar amb un vestit del modista en els CFDA Fashion Awards. Catalogada immediatament com a ‘it girl’, les grans marques de roba van començar a rifar-se-la i va acabar sent imatge de la firma britànica AllSaints, tot i que continua fidel a Posen en els esdeveniments més destacats, excepte en la passada gal·la MET, que es va decantar per Diane Von Furstenberg.

Poc després d’entrar a la prestigiosaescola d’art Julliardper especialitzar-se en interpretació, va ser seleccionada per a ‘Mujercitas’ i es va veure obligada a abandonar els estudis. Sembla que no li ha anat malament des d’aleshores. Va sonar per protagonitzar la versió en imatge real de ‘La sirenita’ que fariaSofia Coppola, però va ser substituïda perChlöe Grace Moretzi finalment la directora també va abandonar el projecte per diferències creatives amb Disney. 

Sorpresa

Notícies relacionades

De la seva participació a ‘Stranger Things’, amb prou feines se sap que interpretarà una noia “alternativa”. Tampoc es coneixen gaires detalls sobre el seu paper a ‘Once Upon a Time in Hollywood’, de Tarantino, que gira entorn dels assassinats de la família Mason i que ja compta amb un càsting apoteòsic capitanejat perLeonardo Di CaprioiBrad Pitt. La notícia del fitxatge ha suposat una sorpresa, sobretot després de l’encreuament d’acusacions entre el director i Uma Thurman després de l’’escàndolHarvey Weinstein’. L’actriu va declarar que havia patit un tracte vexatori i constants abusos de poder en el rodatge de ‘Kill Bill’ i que va estar a punt de morir mentre gravaven un accident de cotxe. 

Tarantino, que es va disculpar públicament, potser ha volgut rescabalar-se amb la que va ser la seva musa, però està clar que Maya ja trepitja amb prou força sense necessitat de padrins.