ASPIRANT A ACTRIU

Micaela Breque: un imant per a músics

La jove model argentina, que el 2012 va posar per a la portada de la revista 'Interviú', és la nòvia de James Rhodes, però abans ho va ser d'Andrés Calamaro

zentauroepp21206349 la modelo argentina  de 23 a os  se estrena en el teatro    180719132404

zentauroepp21206349 la modelo argentina de 23 a os se estrena en el teatro 180719132404

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

«No me claves tus puñales por la espalda / tan profundo no me duelen / no me hacen mal». Andrés Calamaro va gravar 'Flaca' el 1997, quan Micaela Breque tenia set anys. La cançó es podria emmarcar en el subgènere del despit musical, i és possible que el que va ser el seu nòvio, gairebé 30 anys més gran, entre el 2010 i principis del 2017, pogués, al tornar a cantar-la, haver pensat una altra vegada en ella. Breque, des de fa mesos, escolta una altra música que l’embadaleix. Ve de les mans de la seva actual parella, el pianista anglès James Rhodes. Sona a Madrid, on viuen junts. El passat és tan llunyà com la cançó en què Calamaro demana a la seva dona perduda que no li menteixi ni li digui la veritat. Dels set anys en parella com un 'rock star' que es defineix com a «feminista, ateu i socialista pragmàtic» i, alhora, amant de la tauromàquia, amb prou feines li queda una nota al peu en la seva biografia sentimental.

Rhodes, de 43 anys, va abandonar Londres per estar amb la model i aspirant a actriu, que el 2012 va posar per a la portada de la revista 'Interviú'. «Vaig trobar una llar», ha dit. I en aquesta casa hi és ella, que va arribar al pianista per atzar. Breque va saber d’ell per Instagram. És a dir: en principi va ser una imatge. Després es va assabentar que estava separat i que era pare d’un nen. I era un concertista peculiar, lluny dels arquetips del que s’havia d’entendre com un «pianista clàssic». És possible suposar que allà Breque va començar a escoltar els seus discos, anomenats d’una manera estranya: 'Razor blades, little pills and big pianos’ o 'Bullets and lullabies', en el qual Rhodes ofereix les seves versions de Maurice Ravel, Fréderic Chopin, Claude Debussy, Edward Grieg i Johannes Brahms.

Abusos sexuals

La model explica que, a més, va llegir 'Instrumental’, el llibre que Rhodes va escriure per mirar de deixar enrere el trauma dels abusos sexuals durant la seva infantesa, i que li va costar el divorci de la mare del seu fill. «Vaig quedar molt commoguda, com molts altres. I li vaig posar un comentari a Instagram sense cap interès. Només per agrair-li la valentia per explicar això. Em va semblar heroic. Em va contestar i amb el temps vam anar parlant més i un dia va anar a Madrid a un concert. I així vam començar».

James Rhodes i Micaela Breque. / INSTAGRAM

Quan la premsa argentina vol saber com va recomençar la seva vida en parella, ella repeteix gairebé sempre el mateix. «No va ser una cosa que estigués en els meus plans». Vivia a Madrid, on compartia un pis amb altres amigues, enfocada a atenuar el seu accent tan sud-americà i estudiar teatre amb Juan Carlos Corazza, un mestre argentí d’actors que va ser important en la carrera de Javier Bardem. Anava a audicions amb el desig de ser algú més que la nòvia d’un músic. Rhodes, amb qui mantenia una relació de pocs mesos, pensava instal·lar-se a Barcelona. No obstant, alguna cosa va succeir entremig. «Quan la relació va començar a florir, ell va canviar a Madrid i m’ho va proposar».

Escac i mat

Hi va haver un moment en què Breque va dubtar. «No sabia què respondre-li». Però va rebre un missatge que la va convèncer. Aquest missatge l’avisava: «Jo hi vaig per viure junts. Si ja vius amb desconeguts... Em va deixar en escac i mat». I així va ser. Ho vam intentar i va molt bé».

Notícies relacionades

Insisteix que mai planeja res i que quan mira de controlar les coses li surten malament.  Sempre li pregunten per aquest Calamaro amb el qual es va casar en secret a Las Vegas. «Les relacions humanes, tranquil·les o no, són complexes. Amb Andrés tot bé, és una història que va acabar i ell sap, a més li ho vaig dir, que li desitjo el millor de tot cor. És una gran persona i un gran artista. Vam compartir tants anys que no podria quedar-me amb rancor. Al final sempre vaig on em sento nodrida, en tots els aspectes de la vida».