COREOGRAFIA FRENÈTICA

Russell Horning: el noi de la motxilla

Ell és el culpable de fer viral el moviment de braços al voltant dels malucs que adolescents de tot el món (i no tant) ballen a ritme del 'Swish Swish' de Kate Perry

zentauroepp42582179 mas  periodico russel horning180322123937

zentauroepp42582179 mas periodico russel horning180322123937

3
Es llegeix en minuts
Marta Altarriba

Si a casa té un fill o filla preadolescent, segur que en algun moment l’ha sorprès protagonitzant un frenètic ball en què s’intenten sincronitzar malucs i braços que oscil·len per davant i per darrere, al ritme del Swish Swish. Aquest fenomen viral que ha arribat a tot el planeta té un culpable: Russell Horning, més conegut com Backpack kid o el noi de la motxilla. ¿Qui és ell? La veritat és que ningú el coneixia fins que fa uns mesos va pujar a l’escenari convidat per Katy Perry en el xou del final de la temporada de Saturday Night Live i en què l’artista presentava el seu nou single. Al seu costat, un jovenet ros ben pentinat i amb cara absolutament inexpressiva, que portava una motxilla a l’esquena, va començar a ballar robant-li tot el protagonisme a l’artista. Amb la seva cara immutable, es va convertir en mem fins i tot abans de finalitzar el programa.

 

Als 16 anys, Russell en suma ja més de dos penjant els seus peculiars balls a Instagram. Unes coreografies inspirades, diu ell, en la cultura hip-hop, que arrosseguen ja més d’1,5 milions de seguidors a la xarxa. ¡Si hi ha fins i tot tutorials a Youtube per aprendre l’endimoniat ball! Fa unes setmanes, desenes de joves es van concentrar a la cèntrica Times Square de Nova York perquè Russell en persona els ensenyés aquesta singular coreografia que ja balla qualsevol jove que es tingui en estima.

‘Connexió Rihanna’

La passió d’aquest ballarí (¿li podem dir així?) es remunta a fa més de dos anys, quan amb a penes 14 va començar a penjar vídeos a la xarxa i a despertar la curiositat, primer dels seus amics, però la seva xarxa de coneguts es va estendre de forma exponencial fins a arribar a la mateixa Rihanna. El seu particular estil no havia passat desapercebut als ulls de l’artista, que va usar un dels seus vídeos per celebrar la nominació als vuit premis Grammy per Anti. I, després de l’èxit aconseguit, Kate Perry es va prestar a gravar un vídeo amb ell. Russell va dir que era com «quan la teva mare mira de semblar guai». ¡Ni ella podia aconseguir la perfecta sincronització del seu cos per balancejar-se com fa Russell!

«No sé per què vaig començar amb això (els vídeos), però vaig veure que a la gent li agradava, i per això vaig continuar», ha explicat el noi de la motxilla a alguns mitjans nord-americans arran del seu sobtat èxit. «Pens que a les persones els agraden els meus vídeos per l’originalitat. Existeixen altres vídeos de balls a les xarxes socials, però no són tan graciosos com els meus. Ningú fa el que faig jo».

Una innocent cabra

Els seus, no sempre ho són. Amb un grup dels seus amics també es va veure obligat a demanar disculpes després d’haver publicat unes imatges en què riuen després de disparar a una innocent cabra.

 

Tot va començar al col·legi, on els seus primers passos artístics van ser sobre l’escenari, demostrant les seves habilitats amb el rap.

Notícies relacionades

A Llatinoamèrica hi ha qui compara el ball amb el de Peter El Anguila (tot i que el fort de l’artista cubà és el regaetton). Per descomptat, com a excèntrics no els guanya ningú. Tot i que esperem que el jove Russell sàpiga portar bé la precoç fama i no acabi també trepitjant la presó.

Per més influencer que sigui, el noi de la motxilla també ha sucumbit a altres simplistes tendències virals: pot passar-se hores fent rodar un spinner entre els dits (una joguina antiestrès que es fa girar) o practicant per ser el millor en el conegut com a repte de l’ampolla, aquell joc en  què els nois la llancen a l’aire intentant que caigui dreta. I és que, en el fons, no deixa de ser un adolescent més.