MARXANT D'ALCOHOL

El curiós malnom del nòvio de la princesa Eugènia: 'Barman Jack'

Jack Brooksbank va començar de cambrer i ha acabat com a 'vendedor' de licors, entre ells el tequila de George Clooney

zentauroepp41736241 britain s princess eugenie of york  r  poses with her fiance180126132201

zentauroepp41736241 britain s princess eugenie of york r poses with her fiance180126132201 / JONATHAN BRADY

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La família reial britànica necessitava algú com Jack Brooksbank. Un jove de 31 anys capaç de preparar bons còctels, encarregar-se del subministrament del bar i animar festes i vetllades de comtes, ducs i princeses. I Brooksbank és un expert en la matèria. S’hi ha dedicat amb èxit el promès de la princesa Eugènia, la filla petita de Sarah Ferguson i el príncep Andreu, amb qui es casarà a la tardor.

Barman Jack, com li deien els seus adinerats clients, és fill d’una família ben connectada, amb avantpassats il·lustres, en què la norma era estudiar a ­Eaton, passar per la Universitat de Cambridge i acabar a la City. El seu pare, un comptable d’alta volada, va comprendre aviat que el noi tenia altres inclinacions. Als 18 anys va deixar l’escola privada de Stove, la mateixa on va estudiar el magnat Richard Branson, per treballar com a cambrer. El debut professional el va fer servint copes i pintes de cervesa a la pijería del barri de Chelsea, primer al gastro pub Admiral Codrington i després a The Markham Inn. En aquest últim va conèixer el príncep Enric i els seus amiguets, en un període d’interminables festes i borratxeres del fill de Carles Diana de Gal·les.

'Party animal'

Jack, un altre party animal, com diuen a Anglaterra, es va començar a moure en els cercles reials. La relació es va estrènyer quan va passar a ocupar-se de la gerència de Mahiki, un dels night clubs més exclusius de la ciutat i el preferit dels membres més joves de la família reial, inclòs el príncep GuillemCaterina, la mateixa Eugènia i la seva germana gran, Beatriu. Uns amics comuns li van presentar Eugènia fa set anys en unes vacances d’esquí, a la luxosa estació suïssa de Verbier, on els ducs de York  tenen un xalet. "Va ser amor a primera vista", ha dit el nòvio. Tenien en comú sens dubte la passió per la gresca nocturna i la dolce vita. "Tenim les mateixes passions i el mateix gust per la vida", ha declarat la neta d’Isabel II, que ara té 27 anys i  llavors estudiava a la Universitat de Newcastle.

Festa amb una 'stripper'

La distància va posar a prova la relació, com va passar més tard quan la princesa va marxar dos anys a Nova York per treballar en una casa de subhastes. El nuviatge també va sobreviure a l’aparició de sis fotos de Jack, amb els ulls embenats, tocant els pits d’una professional de l’striptease, en la festa organitzada amb motiu dels seus 21 anys. El seu amic Enric va ser enxampat en un sarau semblant a Las Vegas al cap d’uns anys. Aquell incident de boja joventut va ser abans de conèixer Eugènia.

Notícies relacionades

Ara diuen que Jack ha posat seny. El seu negoci actual és el de marxant de vins i licors, una tasca més digna i presentable, quan s’ha de formar part dels Windsor, que les seves ocupacions passades. Amb uns amics s’encarrega de distribuir el tequila Casamigos, una firma de la qual és copropietari l’actor George ­Clooney. La seva ambició és crear una cadena de pubs rurals. "Ha sigut el meu somni des dels 18 anys. Tinc grans records dels rostits del diumenge als pubs, amb els troncs cremant a la xemeneia i m’agradaria recrear-ho, perquè adoro els pubs".  

A la reina Isabel II l'hi van presentar al setembre durant una cacera, un ambient en què, segons sembla, se sent com a casa. Eugènia i ell van volar l’any passat a Toronto per acompanyar els altres nòvios reials de l’any, Enric i la seva nòvia, Meghan Markle. Tots quatre han sortit a sopar a Londres i podrien acabar sent ­veïns a les dependències del palau de ­Ken­sington.