ESDEVENIMENT GLAMURÓS

La generació Z de la 'jet set'

La filla de Reese Witherspoon, de 18 anys, encapçala la plèiade de joves 'socialités' que aquest any seran presentades a 'Le bal des débutantes' a París

zentauroepp40485675 mas periodico ava philippe 03 12 2016171013134606

zentauroepp40485675 mas periodico ava philippe 03 12 2016171013134606

3
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

Té els orígens al segle XVIII, quan l’aristocràcia presentava els seus joves fills davant el Rei. Una tradició que el modista Jean Patou va recuperar el 1957 sota el nom de 'Le bal des débutantes' (El ball de les debutants) i que avui dia es continua considerant un dels 10 esdeveniments socials més importants del món. Aquest any se celebrarà el 25 de novembre a l’Hotel The Peninsula de París i no qualsevol està convidat a participar-hi. La selecta elecció de la vintena de joves la porta a terme Ophélie Renouard des de l’any 1992, quan es va intentar modernitzar (si és que això és possible) una tradició amb més de 200 anys d’antiguitat. El seu origen es remunta a l’any 1780, quan el rei Jordi III de la Gran Bretanya va organitzar un ball amb motiu de l’aniversari de la seva filla, la princesa Carlota. Amb els fons que es recaptessin es pretenia finançar la maternitat de l’hospital Reina Charlotte.

Als anys 90, Renouard era la relacions públiques del grup hoteler Concorde. El seu renovat ball mantenia dos requisits: les protagonistes havien de lluir un disseny d’alta costura per a la seva presentació en societat i l’esdeveniment estava destinat a recaptar fons per a alguna institució benèfica. Actualment els diners es destinen a l’Institut Seleni, amb seu a Nova York, que proporciona atenció i investigació per a la salut mental de les mares adolescents.

La representació espanyola va desaparèixer el 2013. Aquell any  hi van assistir Tomás Terry i González de Gregorio, fill de Pilar Medina Sidonia. Anys abans ho havien fet Cósima Ramírez, filla de Pedro J. Ramírez, i Ágatha Ruiz de la Prada, Guiomar Pérez de Guzmán de León, filla dels marquesos de Campillo, María Juncadella Hohenlohe, filla de l’empresari José María Juncadella i de Cristina Hohenlohe, i Tatiana Shin Botín-Sanz de Sautuola, neta d’Emilio Botín.

'Le bal des débutantes' del 2104. / AFP

Pero, ¿qui són les joves estrelles d'aquest any?

AVA ELIZABETH PHILLIPPE  (18 anys)

La seva mare és l’actriu Reese Witherspoon, amb qui té un increïble semblança física. Això, sumat a la seva curta diferència d’edat (es porten 23 anys), fa que semblin germanes. Ava Elizabeth, cridada a ser una it girl des que era adolescent, acaba de fer els 18 anys i arrossega més de 460.000 seguidors a Instagram. Filla del també actor Ryan Phillippe, a Ava no li cauen els anells a l’hora de guanyar-se la vida, i l’estiu passat va se sorpresa servint taules en una pizzeria d’un exclusiu barri de Los Angeles.

LAILA BLAVATNIK (18 anys)

És una dels quatre fills del propietari de Warner Music Len Blavatnik, un empresari d’origen ucraïnès que avui dia és l’home més ric del Regne Unit (cosa que li ha merescut el títol de sir), amb una fortuna estimada en més de 20.000 milions d’euros. Juntament amb la seva dona, Emily Appelson, té una fundació (Blavatnik Family Foundation) dedicada a fins filantròpics. Una de les seves donacions més generoses han sigut els 56 milions d’euros destinats a la Tate Modern, el finançament més quantiós que mai ha rebut un museu britànic.

LORI HARVEY (20 anys)

La veterana del grup és fillastra de l’actor i humorista Steve Harvey. Ha fet alguna incursió en el món de la moda i va trepitjar la passarel·la fa uns mesos de la mà de Dolce & Gabbana en una desfilada protagonitzada per mil·lennistes 'influencers' (Lori té 356.000 seguidors a Instagram). Malgrat la seva joventut, Lori està compromesa amb el jugador del Manchester United Memphis Depay, amb qui comparteix la seva vida des de fa gairebé dos anys.

CHARLOTTE BELL (17 anys)

Notícies relacionades

El seu pare és el productor Bradley Bell, que està darrere d’èxits com la sèrie de televisió americana 'The bold and the beautiful'. I la seva mare, Colleen, també és productora i va ser  l’ambaixadora dels Estats Units a Hongria sota el mandat de Barack Obama.

CECILY LASNET (17 anys)

És la princesa d’aquest selecte grup i la representació britànica en aquesta solemne posada de llarg. La filla de la model Stella Tennant viu amb la seva família en un autèntic castell del segle XVIII a Edrom (Escòcia) que Stella i el seu marit, David Lasnet, van triar com a llar fa 16 anys, quan van marxar de Nova York, cansats de la vida que hi feien. David va deixar la feina com a fotògraf de moda i es va reinventar en comptable i osteòpata. Amb la seva germana Jasmine i la seva mare, Cecily, ha participat en alguna campanya publicitària de la firma H&M.