Els Rolling Stones: la gran família de ses satàniques majestats

Els quatre membres de la banda, que aquest dimecres va recalar a Barcelona, sumen set esposas, 19 fills,11 nets i un besnet

zentauroepp19727724 the rolling stones  mick jagger  keith richards  ronnie wood170929133833

zentauroepp19727724 the rolling stones mick jagger keith richards ronnie wood170929133833 / HANDOUT

7
Es llegeix en minuts
Marta Altarriba

Els quatre membres de la banda, que dimecres va recalar a Barcelona, sumen set dones, 19 fills, 11 nets i un besnet, a més de desenes de nòvies. Aquí, una proposta d’inventari.

Mick Jagger. Dartford, 1943

El líder de la banda inventaria dos casaments i una dilatada vida afectiva i sexual. La primera vegada va ser amb Bianca Jagger (Pérez-Mora Macías de soltera), una nicaragüenca amb qui es va casar el 1971 a Saint-Tropez. Aleshores estaven esperant una filla, Jade Sheena Jezebel, la segona per al músic. Mick ja era pare de Karis Hunt, fruit d’una relació amb l’actriu Marsha Hunt. El matrimoni va durar nou anys entre sospites de relacions extraoficials. Bàsicament perquè un any abans del divorci ja estava amb la que seria la seva segona esposa, Jerry Hall. Però aquest no era el començament de la seva dilatada vida passional. En això Mick Jagger va ser un noi precoç: abans de casar-se ja havia tingut un parell de nòvies (amb Marianne Faithfull hi va estar del 1966 al 1970) i algun flirteig, inclosa Anita Pallenberg, en aquells moments parella de Keith Richards.

L'última vegada que va ser pare, tenia 73 anys, cinc nets i un besnet

          De totes elles, la que va demostrar més caràcter va ser Bianca, que cansada de les infidelitats va arribar a bufetejar-lo en públic i li va demanar el divorci al saber la seva relació amb Jerry Hall, model amb qui va estar des del 1978 fins al 1999 i hi va tenir quatre fills més: Lizzie, James, Georgia May i Gabriel. El seu setè fill, Lucas Maurice, va néixer de la relació amb la model brasilera Luciana Morad, que li va plantejar una demanda de paternitat i li va exigir 6 milions d’euros. Un revés que va arribar acompanyat de la segona demanda de divorci: la de Jerry Hall. La següent relació estable va ser amb la dissenyadora L’Wren Scott, que es va suïcidar després de quatre anys de convivència. El dol li va durar poc i tres mesos després va iniciar un idil·li amb la ballarina Melanie Hamrick, 43 anys més jove i mare del seu vuitè fill. Deveraux Octavian Basil va arribar al món quan Jagger ja tenia 73 anys i era avi de cinc nets i besavi d’un nen de 2 anys.

Keith Richards. Dartford, 1943

La seva primera nòvia va ser la model Linda Keith, fan incondicional del grup i parella oficial del guitarrista des del 1964. A ella li va dedicar ‘Ruby tuesday’, la lletra de la qual parla d’una dolorosa ruptura, aparentment motivada pels excessos d’ella amb les drogues i per la infidelitat d’ell amb Anita Pallenberg. Anita, també model i primera groupie de la història, i el músic van ser parella entre el 1967 i el 1980 i van tenir tres fills: Marlon, Angela i Tara, que va morir amb només tres mesos. Ell estava de gira a París quan van trobar el petit mort al bressol. Però no va cancel·lar el concert, cosa de la qual, va assegurar després, s’ha penedit tota la vida. Entre els seus primers passos com a actriu, Anita va interpretar una escena de sexe en una banyera a Performance amb Mick Jagger. Richards diria a la seva autobiografia que allò va ser més que ficció (encara que ella ho desmentís) i va provocar que els dos músics estiguessin un bon temps sense parlar-se. ¿La venjança? Keith se’n va anar al llit amb la nòvia de Jagger, Marianne Faithfull. Només va ser una vegada i, anys més tard, l’artista va assegurar: «La nit que vaig ser-li infidel a Mick Jagger amb Keith Richards va ser la millor de la meva vida». Junts van escriure per a ella ‘As tears goes by’.

"La nit que li vaig ser infidel a Mick amb Keith va ser la millor de la meva vida", afirma Marianne Faithfull

     L’estabilitat per al guitarrista va arribar amb una altra model: Patti Hansen. Es van conèixer el 1979 a Studio 54. ¡Ella ni el va reconèixer! Mesos després van tornar a coincidir a la festa d’aniversari de Jerry Hall. El 1983 es van casar a Cabo San Lucas i van tenir dues filles, Theoroda i Alexandra. A totes dues els ha deixat un testament una mica peculiar: vol que esnifin les seves cendres, com pel que sembla ja va fer ell amb el seu pare. «El vam incinerar i no vaig poder resistir la temptació de barrejar una mica d’això amb una ratlla per esnifar», va assegurar en una entrevista fa 10 anys. Keith té una neta, Ella, que és model de passarel·la.  

Ronnie Wood. Middlesex, 1947

La seva primera nòvia de joventut va ser la model –a aquestes altures ja queda de sobres acreditada l’afició dels Rolling Stones per aquesta professió– Pattie Boyd (que anys més tard es casaria amb el beatle George Harrison i mantindria una relació clandestina amb Eric Clapton). Un idil·li previ a la seva incorporació als Rolling Stones, quan Wood encara era membre de The Faces.

     Després va conèixer l’exmodel Krissy Wood, la seva primera relació estable, amb qui es va casar i va tenir un fill, Jesse, que ha seguit els seus passos, musicals i personals. Als seus 40 anys porta a les seves espatlles una llarga llista de conquistes, dos matrimonis, quatre fills i algun tractament de desintoxicació.

El músic s'ha casat tres vegades i té cinc fills, els últims de 2 anys, i quatre nets

     Ronnie i Krissy van passar per l’altar el 1971 i el matrimoni va durar set anys. Després de la seva separació, el músic es va tornar a casar, aquest cop amb Jo Howard, una model anglesa amb qui va repetir l’experiència de la paternitat amb el naixements de Leah i Tyrone, i li va donar el seu cognom a Joe, el fill que ella havia tingut fruit d’una relació anterior. Amb Jo va estar 20 anys. Fins que la va deixar per tancar-se a la seva mansió amb una jove cambrera de 20 anys a qui acabava de conèixer. Va ser el seu últim excés abans d’ingressar en una clínica de desintoxicació per setena vegada.

      L’any 2012 es va casar amb Sally Humpreys, actriu i productora teatral tres dècades més jove que ell i amb qui passa temporades a Barcelona. Enamorats de la capital catalana, el 2013 es van comprar un impressionant pis al centre de Barcelona (al carrer de la Diputació, molt a prop del passeig de Gràcia). Amb ella, la seva parella fins a l’actualitat, es va convertir en pare de dues nenes bessones el maig del 2015, Gracie Jane i Alice Rose.  

Charlie Watts. Londres, 1941

 Encara que els bateries tradicionalment queden relegats a un segon pla en el si d’un grup, Charlie Watts ha sigut considerat sempre la pedra angular i el sentit comú dels Rolling Stones.

Després d’estudiar a la Tyler’s Croft Secondary Modern School i al Harrow School of Arts, Watts tenia 21 anys quan va deixar la seva feina en una agència de publicitat per dedicar-se al jazz i d’aquí va saltar a tocar amb ses Satàniques Majestats. La seva plàcida vida, no obstant, poc o res té a veure amb la dels excessos dels seus companys d’autobús de gira. El 1964, abans del big bang dels Rolling Stones, es va casar discretament amb la seva nòvia, Shirley Ann Shepherd, amb qui el 1968 va tenir una filla, Seraphina, que al seu torn també ha aportat una neta (la família està abonada al número 1) a la gran troupe de la banda.

El bateria fa 50 anys que està casat amb la mateixa dona, amb qui comparteixen una filla i una neta

Notícies relacionades

Sorprenentment, en aquest grup tan procliu a la vida dissoluta i a alimentar una llegenda farcida de narcofestins pantagruèlics i transfusions de sang contra l’envelliment, Watts segueix amb la mateixa dona des de fa més de 50 anys, amb qui viu al camp anglès. El 2004 li va tocar lluitar contra un càncer de gola, un contratemps que va superar després de passar pel quiròfan.

     Malgrat la seva serenitat, el músic és un home de caràcter. En una ocasió no va tenir cap mania a plantar-li cara a Mick Jagger, que, aparentment borratxo, el va anar a buscar a la seva habitació de matinada cridant «¿on està el meu bateria?». Després d’arreglar-se, es va aixecar i li va clavar un cop de puny mentre li responia molt clarament: «No em tornis a dir el teu bateria. Tu ets el meu puto cantant».