Jo ja n’estic fart

1
Es llegeix en minuts
Jo ja n’estic fart

H.BILBAO-EUROPA PRESS

Segons un últim estudi del CIS, el 88,9% dels espanyols creu que hi ha massa crispació política al nostre país. Ja fa molts anys que l’ambient polític s’ha tornat irrespirable i comencem a estar farts de veure com s’acusen, s’insulten i es retreu tot el que fan. La figura ideal del polític seria aquell que transmetés calma, control, molta serenitat i que fes l’efecte de tenir la solució als problemes que ens afecten a tots. Un polític hauria de ser algú que, davant qualsevol contingència nacional, transmetés capacitat de resolució i, sobretot, capacitat d’entesa amb les forces de l’oposició; així, amb empatia, aportaria solucions per a cada problema. Però no, estem veient el contrari. La política d’avui és un tots contra tots que s’ha transmès al carrer de manera preocupant.

Vaig començar a allunyar-me dels polítics quan vaig veure amb estupor que, en plena pandèmia, submergits en una crisi sanitària i econòmica sense precedents, els partits no només no remaven junts per sortir d’allò, sinó que seguien amb el rosari d’acusacions, i amb l’incessant martelleig per acabar amb totes les decisions del Govern. Va ser descoratjador comprovar que ni en un estat d’alarma tan greu com aquell, els polítics sabessin fer una treva i, colze a colze, treure’ns amb unitat de tot allò.

Notícies relacionades

Sempre he pensat que ser patriota no és portar una bandera al canell ni al cor. Ser patriota és buscar les solucions més eficaces per millorar la vida de tothom, sigui quina sigui la ideologia de cadascú. El dolent és que de la crispació política es passa a la crispació ciutadana, i com que les persones tendim a necessitar un polític que pensi per nosaltres, molts cedeixen la seva opinió al polític que senten més afí, moltes vegades sense qüestionar res.

El mateix Feijóo ha reconegut que la classe política actual és la pitjor en 45 anys. Hauríem de ser més escèptics amb ells, perquè a molts el que més els importa és governar. Fins i tot alguns aprofiten el seu pas només per enriquir-se. Jo, ja n’estic fart.

Temes:

Govern