per guanyar l'independentisme

Ciutadans oferirà al PSC i el PP presentar-se junts en les eleccions catalanes

El partit taronja s'obre a negociar cap de cartell i candidatura

csssss / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, ha anunciat que la seva formació oferirà al PSC i al PP anar en coalició o buscar una altra fórmula electoral similar en les pròximes eleccions catalanes amb l’objectiu de guanyar l’independentisme. A més, ha recalcat que Cs «no ha girat», sinó que segueix «al centre», responent així a les reticències expressades per alguns càrrecs populars sobre la conveniència de presentar-se junts a Catalunya després de les negociacions del partit taronja amb el Govern de Pedro Sánchez.

«Si fóssim en coalició Cs, el PP i el Partit Socialista guanyaríem les eleccions a Catalunya, està clar. I hi treballarem», ha avançat Cuadrado a Europa Press, per afegir que aquesta oferta no és nova i que el seu partit ja la va posar a sobre de la taula fa mesos, però no va obtenir resposta dels socialistes.

En aquest sentit, el també responsable de Finances de Cs ha remarcat que el seu partit està disposat a ser «generós» i que intentarà que els tres partits es presentin «junts». «Si ens presentem junts el Partit Socialista, el PP i Cs guanyaríem les eleccions. Guanyaríem Puigdemont», ha afirmat.

Vots constitucionalistes

Això sí, ha dit que ara mateix, enmig de la pandèmia del coronavirus, li sembla «absurd» que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui plantejar-se convocar unes eleccions. «Però quan sigui el moment buscarem la fórmula i la forma amb què sumem els màxims vots constitucionalistes», ha dit.

Cuadrado ha assenyalat que al començament de l’any el seu partit ja va apostar per la unió i va remetre dues cartes al Partit Socialista i al PP. Segons ha afegit, el primer «no va respondre» però amb els populars es van asseure a parlar, i poc després van segellar un pacte per presentar-se en coalició al País Basc. «Hem aconseguit dos diputats de Cs», ha dit, ja que el partit taronja tindrà per primera vegada representació a la Cambra de Vitòria.

En vista del fet que el president del PP català, Alejandro Fernández, ara qüestioni la conveniència d’anar en coalició amb Cs per no confondre els votants després del «gir» que segons el seu parer s’està imposant en el partit taronja, Cuadrado ha recordat que fa tres mesos el líder dels populars catalans apostava per aquesta suma dels dos partits constitucionalistes.

«No hem girat»

«Nosaltres no hem girat, l’únic a què ens hem dedicat és a intentar ajudar els espanyols. I és veritat, hem actuat, no ens hem estat quiets. Ens hem posat a treballar i a ser útils», ha recalcat, per insistir que Cs no ha fet «cap gir de cap tipus», sinó que «segueix al centre».

En aquest punt, Cuadrado ha confiat que el PP «recapaciti» i s’ho «pensi» perquè tot i que tinguin en compte enquestes que puguin donar-li «sis o set diputats» contra els quatre actuals, al final «això és ridícul» perquè l’objectiu ha de ser guanyar les eleccions.

Notícies relacionades

Al ser preguntat si Cs estaria disposat a presentar una candidatura amb persones independents i un cap de cartell que no fos de cap d’aquests tres partits, Cuadrado ha respost: «Full en blanc. Parlaríem de tot el que s’hagi de parlar». Així, ha remarcat que es tractaria de conformar una llista constitucionalista i ha recalcat que el seu partit «mai» ha posat «vetos».

El dirigent taronja ha afirmat que «alguna vegada» els constitucionalistes hauran de ser «més intel·ligents» i buscar aquesta unió explorant «les formules necessàries», sobretot quan la llei electoral catalana «no beneficia el votant constitucionalista perquè hi ha unes províncies que tenen una sobrevaloració dels vots». «Això ho sabem i llavors haurem de treballar i lluitar amb les eines que tenim per intentar guanyar-los», ha avisat.