LA MATEIXA

Aquests són els 33.833 enterrats al Valle de los Caídos

listado valle

listado valle

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EpData

En osseres de la basílica del Valle de los Caídos hi ha enterrats 33.833 combatents de la guerra civil espanyola, víctimes dels dos bàndols. Es calcula que uns 28.000 cossos són de soldats franquistes i la resta, republicans. Les restes van ser traslladades i inhumades de nou a partir de 1954 des de cementiris de pràcticament totes les províncies espanyoles.  Només es coneix la identitat de 21.423 persones i la resta (12.410) continuen sense identificar.

El llistat, extret de la pàgina web creada pel Ministeri de Justícia en compliment de la llei de memòria històrica i elaborat per EpData, mostra els noms de les persones identificades que estan enterrades al Valle de los Caídos, així com el lloc –fosses i cementiris– des del qual van ser traslladats.

ORIGEN DELS COSSOS

Notícies relacionades

Les persones enterrades al Valle de los Caídos provenen de totes les províncies espanyoles excepte Ourense, la Corunya i Santa Cruz de Tenerife, i estan dipositades en columbaris individuals i col·lectius. La comunitat d’on més víctimes van ser traslladades és Aragó amb 10.327 cossos, mentre que de Catalunya procedeixen les restes de 6.281 combatents.

Per províncies, MadridTarragonaSaragossa i Terol van ser les demarcacions des d’on més cossos es van traslladar al Valle de los Caídos, seguits d’AstúriesCastelló i Lleida.