EL VEREDICTE DE LES URNES

Què va votar cada localitat d'Espanya a les eleccions municipals del 2019

Els resultats del 26-M a Espanya, municipi a municipi

spain-mapa

spain-mapa

1
Es llegeix en minuts
Departamento de Infografía

El PSOE va ser el primer partit en vots a les eleccions locals de diumenge passat 26 de maig, en les quals s’elegien 8.131 alcaldes. Va aconseguir 6,6 milions de vots. No obstant, el PP, segon, a 1,6 milions de vots dels socialistes, va aconseguir imposar-se a més municipis. La xifra exacta d’en quants municipis ha guanyat cada partit és difícil de calcular perquè els noms dels partits són diferents en funció de la comunitat o de si a una localitat presenta una llista conjunta amb un altre partit.

Notícies relacionades

En xifres rodones, el PSOE i el PSC són la primera força a uns 2.780 municipis –el PSC concretament a 76– i el PP, a uns 2.960. La resta de partits està a molta distància. Entre els partits d’àmbit nacional, Cs és el més votat a només 150 municipis. Podem i Comuns s’imposen a unes 30 localitats –superats en número per candidatures en solitari d’IU, unes 50, i de Compromís, a prop de 60– i Vox en 5.

ERC i JxCat tenen el poder local més gran entre els partits d’àmbit autonòmic. Els republicans tenen avantatge a unes 360 localitats, entre les quals hi ha Barcelona, i els hereus de CiU, a unes 380. Bildu, amb 127 victòries, supera el PNB, amb 116.