¿Què va votar el teu veí de Barcelona en les eleccions municipals 2019?

Els resultats del 26-M a la capital de Catalunya, barri a barri

elecciones-municipales-mapa

elecciones-municipales-mapa

1
Es llegeix en minuts
Departamento de Infografía

Després que ERC aconseguís per primera vegada la victòria en unes eleccions (generals, municipals o autonòmiques) a Barcelona en les Generals del 28-A, la formació independentista s’ha tornat a imposar a la capital catalana en leseleccions municipals de diumenge passat.

ERC va aconseguir 160.990 vots, el 21,35% del total, i 10 regidors. Va superarBarcelona en Comú, segon, per menys de 4.000 vots. El partit d’Ada Colau també va aconseguir 10 edils. En tercera posició va quedar el PSC, amb 8 regidors.

El vot a Esquerra es va concentrar a Sants, les Corts i l’Eixample. Els comuns van obtenir els seus millors resultats a la zona de Montjuïc/Poble-sec i Ciutat Vella. Els socialistes, a la ribera del Besòs i Nou Barris. I per sobre de la Diagonal, la zona alta de les Corts i Sarrià Sant Gervasi va ser el graner de vots de la candidatura de Valls-Cs, que va quedar quart.

Notícies relacionades

JxCat, cinquè en les eleccions amb cinc edils, només es va poder imposar a sis de les 1.068 seccions censals de la ciutat, la majoria a Sarrià. El PP, sisè amb dos representants, continua guanyant en una única secció, a la zona de la Verneda. Ni la CUP, ni Barcelona és Capital ni Vox van aconseguir ser la llista més votada a cap secció censal. Tampoc van aconseguir cap regidor.

Consulta en aquest mapa interactiu de l’inici de la notícia els resultats de les eleccions a la ciutat de Barcelona, carrer a carrer.