MÍTING A LA BARCELONETA

Rivera exhibeix pedigrí català per demanar el vot constitucionalista a BCN

El líder de Cs diu que "va plorar d'impotència" el dia de la DUI

Acusa Sánchez d'abandonar els catalans no independentistes

zentauroepp47893889 albert rivera ciudadanos190425200446

zentauroepp47893889 albert rivera ciudadanos190425200446 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

“Com a casa, enlloc”.Albert Rivera va fer el seu primer míting de la campanya a Catalunya a la Barceloneta, a escassos 300 metres d’on va néixer. Des d’allà, ell i la candidata de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, van presumir del pedigrí català del partit per criticar al PSOE i al PP les seves “cessions” a l’independentisme, i per demanar que els vots constitucionalistes es concentrin entorn de les seves sigles.

“Soc un dels vostres, soc barceloní, català, constitucionalista. Us defensaré al Congrés i en el Govern”, va dir Rivera abans de desgranar les mesures que pensa aplicar contra els nacionalistes si governa. Entre d’altres, fer anar dret TV3 i propiciar que a les escoles es pugui estudiar en castellà. I, sobretot, “respectar la sentència del Tribunal Suprem” que aquests mesos jutja els impulsors de l’1-O i de la declaració d’independència. “No indultarem. No vull venjança, vull justícia. Que es compleixin les condemnes per donar exemple”, va afirmar.

Malgrat que les enquestes els situen molt lluny de la victòria, els principals líders de Ciutadans van exhibir el seu triomf en les últimes eleccions catalanes per provar de convèncer els seus seguidors –prop de 800– que és possible desallotjar Pedro Sánchez de la Moncloa. Després d’una campanya en la qual ha promès que no pactarà amb el PSOE i en la qual s’ha ofert sense embuts a arribar a acords amb el PP de Pablo Casado, Rivera ha posat com a exemple els actes del seu partit a Altsasu, Errenteria o Torroella per assegurar que continuarà anant on consideri necessari: “Sánchez s’agenolla davant de Torra, i jo no vull que hi hagi ni un pam d’aquest país que no es pugui trepitjar”.

Però l’eix central del míting va ser Catalunya. Rivera va recordar que va plorar quan Carles Puigdemont va declarar la independència al Parlament: “El dia que van fer el cop em vaig ficar al despatx, vaig tancar la porta i vaig plorar d’impotència de veure com es trencava el meu país”. Va atribuir la DUI a la deixadesa del PP i del PSOE en els últims anys; per això, es va comprometre que, si governa, “l’Estat serà present a tots els pobles de Catalunya”.

Notícies relacionades

Rivera va presentar Arrimadas, que va parlar abans que ell, com la seva futura vicepresidenta: “Traurem Carmen Calvo i hi posarem Inés”. La candidata per Barcelona va oferir el seu partit com“la casa gran del constitucionalisme”, i va recordar en diverses ocasions que Ciutadans “va néixer a Catalunya”, “es va partir la cara” contra els nacionalistes i “va estar a primera fila durant el cop d’Estat” al Parlament.

“Salutació” a TV3

Davant un auditori en el qual hi havia, entre d’altres, Manuel Valls o Josep Ramón Bosch (Societat Civil Catalana), Arrimadas va aprofitar que la Junta Electoral va obligar TV3 a emetre l’acte del partit per enviar “una salutació” a la televisió pública, que va qualificar de “sectària i manipuladora”,i al seu director, Vicent Sanchis: “Hola, Vicent. Aquí estem els catalans constitucionalistes que no callarem, que no renunciarem a la nostra terra”.