PAS AL COSTAT

Elisenda Alamany renuncia com a portaveu dels comuns al Parlament

Denúncia pressions i intents d'intervenció en l'organització del grup a la Cambra catalana

zentauroepp45593813 graf3829 barcelona  24 10 2018   la portavoz catalunya en co181029091820

zentauroepp45593813 graf3829 barcelona 24 10 2018 la portavoz catalunya en co181029091820 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts

Després d’encapçalar el nou corrent intern al si dels comuns, sota el nom de Sobiranistes, i el malestar que ha generat en la confluènciaElisenda Alamany ha decidit aquest dilluns renunciar al seu càrrec de portaveu en el Parlament, segons ha anunciat ella mateixa a través d’un comunicat.

"La nova política que hem de construir no crec que passi per resignar-se o conformar-se. La discrepància no calla per comoditat, ni es fa qualsevol cosa per mantenir un càrrec. És per això que he decidit renunciar al càrrec de portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem", ha explicat, abans de reivindicar la necessitat de continuar "construint una nova política" per deixar al marge les "males pràctiques".

Notícies relacionades

Alamany també denuncia en la seva nota "pressió i tensió" cap a determinats posicionaments polítics al si de Catalunya en Comú-Podem i "la voluntat per part d’alguns"d’intervenir en l’organització del grup parlamentari. Igualment, lamenta que es "repliquin dinàmiques i posicionaments polítics" que, afirma, "recorden massa altres grups parlamentaris" que van precedir la confluència.

Reunió per tractar el relleu

Fonts del grup parlamentari expliquen que dimarts al matí hi haurà una reunió del grup parlamentari en què s’estudiarà el seu relleu. Marta Ribas, actual portaveu adjunta, podria ser una de les opcions. La direcció del grup també haurà d’abordar el nomenament del nou coordinador, després delpolèmic cessament de Marc Grau, persona d’estreta confiança d’Alamany i autor del manifest crític de Sobiranistes.