PREPARATIUS DE L'ONZE DE SETEMBRE

Guia de la Diada 2018 de l'ANC: inscripcions, trams i consells de transport

Aquests són els passos a seguir per participar en la manifestació de la Diagonal de Barcelona per la independència

consejos-transporte-diada

consejos-transporte-diada

6
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural  i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), organitzen la manifestació independentista del pròxim 11 de setembre. Aquesta vegada, les entitats sobiranistes centraran els seus esforços a la capital catalana. [Segueix la manifestació de la Diada a Barcelona en directe.] 

Sota el lema‘Fem la república catalana’,reivindicaran el “mandat de l’1-O” i donaran el tret de pistola a un “cicle d’efemèrides” que seguirà amb el primer aniversari del referèndum unilateral de l’1-O i els judicis als polítics presos. Des de les entitats sobiranistes asseguren que hi ha 460.000 inscripcions, prop de 275.000 samarretes venudes i gairebé 1.500 autobusos.

¿Quin és el recorregut?

Aquest 11 de setembre pretenen omplirl’avinguda Diagonal des de la plaça de les Glòries fins a Palau Reial. El recorregut es dividirà, com ja és habitual, per trams. Un total de 38, explicant que el “zero” inclou la zona habilitada per a l’escenari en què es desenvoluparan els parlaments.

¿Quin és l’estat d’ocupació dels trams?

Actualment la majoria dels trams presenten una ocupació "plena" o "gairebé plena", segons la mateixa pàgina web. Al seu torn, es divideixen en quatre àrees: Maria Cristina, Francesc Macià, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan. 

¿A quina hora s’hi ha d’arribar?

L’ANC convoca a les 16.00 hores al tram assignat. Des d’aleshores, i fins a les 17.14 hores, hi haurà mostres de cultura popular o activitats per als més petits.

¿Què cal fer a les 17.14 hores?

A les 17.14 hores (en al·lusió a l’any 1714) es farà el silenci. Els concentrats hauran de baixar les insígnies i mantenir-se expectants. Des deltram 37, ubicat a Glòries, es llançarà un coet que farà esclatar el clamor en els manifestants provocant una “onada sonora” que anirà avançant fins a l’inici. Segons l’entitat sobiranista, aquest “terratrèmol sonor” representarà “la força de la gent, que és la que implementarà la república catalana”. Quan el soroll arribi a l’escenari, xocarà contra un mur, que caurà a l’instant.

¿Hi ha autocars disponibles per anar a la manifestació?

Cal consultar l’assemblea territorial més propera per saber si organitzen un autocar fins a la cita.

¿Com s’hi podrà arribar?

Des d’aquesta mateixa mitjanit estarà prohibit circular pel carril central de l’avinguda Diagonal a l’altura del Palau de Pedralbes. Els laterals estaran oberts fins a primera hora del matí i no es reobriran fins a les 23 hores. Els carrers transversals quedaran tallats a partir de les 16 hores. L’estacionament serà restringit al llarg dels 6 quilòmetres que pretén ocupar la manifestació. 

També estaran tallades la carretera B-20 a la sortida 11, en els dos sentits de la marxa; la B-10 a la sortida 28, sentit Llobregat; i la B-23, en el seu accés a la Diagonal i desviacions cap a la B-20 sentit Trinitat.

Des de les 6.00 hores i fins a les 21.00 hores, aproximadament, hi haurà afectacions en el transport. 

Es recomana l’ús del metro en els desplaçaments, ja que hi haurà restriccions al trànsit en superfície. Entre les 14.30 hores i les 21 hores es reforçarà el servei de metro, que serà similar a un dia feiner. No obstant, és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu. En cas de gran afluència de passatge, s’han de seguir a tota hora les indicacions del personal, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública. El servei de megafonia, els plafons lluminosos i el perfil a Twitter de @TMBinfo també informaran de les instruccions pertinents.

Afectacions en el servei de bus al matí

Tindran lloc les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova, a la ronda de Sant Pere, que estarà parcialment tallada al trànsit. Línies afectades que es desviaran de 6.00 a 14.00 h, aproximadament: D50, H16, 19, 39, 47, 55 i 62.

Afectacions en el servei de bus a la tarda

Horari: de 15.00 h a 21.00 h, aproximadament. Afectació: avinguda Diagonal, entre Palau Reial i plaça de les Glòries. 

Línies afectades (amb importants restriccions, que es desviaran o que circularan amb limitacions): D40, D50, H6, H8, H10, H12, V3, V5, V7, V9, V11,  V13, V15, V17, V21, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 59, 62, 63, 67, 68, 78, 92, 113 i Bus Turístic (Ruta Vermella i Blava).

Afectacions en el servei de metro

Algunes estacions de metro es podrien veure afectades per l’afluència de passatgers. Les estacions que es preveu que tinguin més afectació són: Palau Reial (L3), Maria Cristina (L3), Diagonal (L3/L5), Verdaguer (L4/L5) i Monumental (L2). Per això es recomana com a alternativa:

- Zona Universitària (L3) o Les Corts (L3): pots baixar en aquestes estacions i acostar-te a la mobilització caminant en lloc de baixar a Palau Reial (L3) o Maria Cristina (L3).

- Girona (L4) o Passeig de Gràcia (L2/L3/L4): pots baixar en aquestes estacions i acostar-te a la mobilització caminant en lloc de baixar a Diagonal (L3/L5) o a Verdaguer (L4/L5).

¿Què s’ha de portar?

L’ANC ha elaborat una samarreta per a l’ocasió de color coral fluorescent, en record a les urnes de l’1-O. S’hi destaca la muntanya del Pedraforca i els passos que queden fins a arribar al cim, i emulen així el repte de la independència de Catalunya. A la samarreta es plasma el lema ‘Fem la república catalana’.

El cost delpack de la Diada, que inclou, a més de la samarreta, una motxilla i un ventall, és de 15 euros. Uns 6 euros es destinaran a les campanyes de l’entitat. L’abillament pot adquirir-se a les seus de les assemblees territorials, en algunes botigues o en la mateixa pàgina web habilitada per l’ANC.    

A més, es convida als manifestants a portar banderes, pancartes i missatges amb els lemes “que millor representin les seves reivindicacions per la república catalana”. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va assegurar que en aquesta ocasió no hi haurà consignes tancades per l’entitat.

¿Hi ha espais especials?

Sí. En el tram zero hi ha una zona habilitada per a persones amb capacitats especials, bany adaptat i intèrpret en llenguatge de signes en català. En els trams 7, 12, 23 i 35 hi ha zones reservades per a persones d’edat avançada i embarassades, que podran seure i situar-se a l’ombra. Per a més detalls, s’ha d’enviar un correu electrònic a dubtes11s@assemblea.cat.

¿Com apuntar-se?

Per inscriure’s cal omplir un formulari a la pàgina web diada.assemblea.cat o trucar al telèfon 93 655 98 57, disponible de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Cada participant haurà d’escriure les seves dades de contacte i se li adjudicarà un tram de la manifestació d’acord amb la seva comarca. Una vegada completat el full, l’ANC remetrà un correu electrònic des del qual s’haurà de confirmar la inscripció abans d’esgotar les 24 hores d’haver-la fet.

Notícies relacionades

Al facilitar el contacte, el manifestant rebrà tota la informació necessària sobre la convocatòria, com per exemple indicacions per evitar retencions de trànsit o el nom del coordinador. Si es desitja anar en grup, al mateix formulari s’hi poden incloure fins a unes altres quatre persones.

Les entitats sobiranistes demanen que hi hagi un allistament previ per poder calcular l’afluència de la marxa i que cap espai quedi buit. Si es desitja modificar la ubicació, l’usuari haurà de donar de baixa el registre inicial i tornar a fer-lo.