DECISIÓ JUDICIAL

Un jutge de Sabadell imputa alts comandaments dels Mossos per l'1-O

El magistrat també investiga els mòbils que van ser entregats als agents durant el referèndum

zentauroepp40378127 barcelona 01 10 2017 pol tica los mossos cierran dos escuela180313210116

zentauroepp40378127 barcelona 01 10 2017 pol tica los mossos cierran dos escuela180313210116 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell que investiga el paper dels Mossos en el referèndum unilateral de l'1-O ha acordat citar com a investigada la cap de la Regió Metropolitana Nord i ha requerit a la policia catalana que identifiqui els mòbils que es van facilitar a alguns agents per al dia del referèndum. El magistrat ha acordat que s'identifiqui primer la comissària Cristina Manresa, i el seu número dos, l'intendent Xavier Creus, per poder-los convocar com a investigats per un presumpte delicte de desobediència. Les declaracions de diversos testimonis i imputats els han posat en el punt de mira.

El jutge, a més, ha ordenat a la policia autonòmica que acreditin la "preexistència" dels mòbils que, segons van declarar altres investigats en la causa, van ser entregats a agents dels Mossos desplegats durant l'1-O, així com que acreditin la seva titularitat i quins telèfons es van entregar a cada patrulla.

Més agents investigats

Notícies relacionades

El jutge manté imputats, entre altres, un inspector, un subinspector i el cap de la comissaria de Santa Perpètua de Mogoda. Va obrir el procés judicial arran d'una denúncia per suposada passivitat dels Mossos en la jornada en què es va desenvolupar la consulta.

El magistrat va imputar aquests comandaments després que agents desplegats l'1-O que estan investigats en diferents jutjats catalans per no impedir el referèndum al·leguessin que la cúpula els "va deixar venuts", ja que asseguren que van acudir en parelles a punts de votació, plens de gent, sense suport d'unitats d'ordre públic, sense cintes per precintar, ni vehicles per emportar-se les urnes.