Carta a Estremera

Oriol, diuen que ens guanyen...

"Tenim un país que utilitza polítics per defensar-se i no polítics que utilitzen un país per salvar-se"

1
Es llegeix en minuts
rufi

rufi / CARLOS MONTANYES

Oriol, ¿com estàs? Dissabte et vindré a veure. Per aquí tot segueix igual. Diuen que ens guanyen. I nosaltres tenim l'autoritat de Macià, la valentia de Companys, la visió de Maragall, la humanitat de Joan Tardà, la consciència de David Fernàndez, la llum de Cuixart i la rebel·lia d'Albano Dante. Tenim un 1 i un 3 d'octubre eterns. Tenim el record a la pell del cuir de les seves porres. Tenim la determinació de perdre-ho tot per guanyar-ho tot.

Tenim un país que utilitza polítics per defensar-se i no polítics que utilitzen un país per salvar-se. Tenim el valor de dir gàngster a gàngsters. Tenim la voluntat de lluitar per la dignitat de qui sigui, ja sigui de SantakoVicToledoHuelvaLugoOlot o Hospitalet. Tenim la memòria dels nostres barris, del que van ser i del que són. Tenim amics a la presó d'Estremera i a l'exili que han sigut votat per milers.

Tenim el seu quadro podrit amagat a les golfes. Tenim Guillem AgullóLluís Xirinacs i Xavier Vinader mirant-nos des del cel. Tenim una pàtria feta dels fills dels que van ser tractats com esclaus. Tenim la sort d'haver esgotat la por. Tenim l'obligació de no perdre més. Tenim més carrers que despatxos.

Notícies relacionades

En tenim 100 per cada un dels que empresonen i empresonaran. Tenim més polítics en places que en palaus. Tenim reis dels que maten dracs per segrestar princeses i no dels que amenacen pobles per votar. Tenim el pes de les nostres consciències i no de les nostres butxaques. Tenim l'altre per davant del jo. Tenim l'ànima daurada. Tenim dos milions d'il·lusions. Tenim memòria per donar i vendre.

Tenim anys per donar a una causa i més encara per disfrutar-la. Tenim fills pels quals lluitar. Tenim valents empresonats per corruptes. Tenim el dia que surtis i tots els que vindran. Tenim 70 diputats una altra vegada. Tenim un país guanyat a pols que hem de defensar. Tenim tot això i encara diuen que ens guanyen. Per aquí tot segueix igual. Una abraçada, amic. Dissabte ens veiem.