ANÀLISI PER MUNICIPIS

Les set Catalunyes

Anàlisi per municipis dels resultats electorals del 21-D

siete mapas votos

siete mapas votos

1
Es llegeix en minuts
Infografia

Les eleccions del 21-D han canviat algunes coses en el mapa electoral de Catalunya, que, en línies generals, les enquestes no han sabut anticipar.

D'una banda, Junts per Catalunya ha aconseguit molt més suport de l'esperat. Ha sigut la força més votada en 668 municipis. ERC ha guanyat en 142 localitats; Ciutadans, en 135 i el PSC, en 2.  

Ciutadans és la primera força en vots i en escons, encara que no en municipis guanyats. No obstant, en 911 dels 947 ajuntaments catalans millora els resultats del 2015. Sols té pitjors resultats en 32.

En el cas de Junts per Catalunya, com en el d'ERC, no es poden comparar aquests resultats amb els del 2015 perquè en aquella ocasió tots dos partits es van integrar en la coalició Junts pel Sí

Els resultats d'Esquerra han quedat per sota del previst degut a la irrupció de la llista del president. 

El PSC ha tingut uns resultats en la línia del 2015. La seva variació ha sigut discreta. En el 70% dels municipis catalans, la variació es queda entre el +2% i el -2%.

Catalunya en Comú ha empitjorat resultats en el 60% dels municipis. El seu suports més significatius segueixen concentrats a l'àrea metropolitana de Barcelona, encara que no ha sigut la força majoritària enlloc. Ni tan sols als districtes de Barcelona.

Notícies relacionades

El paper discret de la CUP durant la campanya ha obtingut uns resultats també discrets.

El més malparat en els comicis del 21-D és el PPC de Xavier García Albiol, que només ha aconseguit conservar 3 diputats dels 11 de l'anterior legislatura.