POLÈMICA A EXTERIORS

Les vacances de la família Dastis: el ministre s'allotja a l'ambaixada i fa servir el cotxe oficial

La residència, els àpats i els desplaçaments a l'Equador van a càrrec d'Exteriors

El ministre només ha pagat els bitllets d'avió

icoy2549978 alfonso dastis161103190301

icoy2549978 alfonso dastis161103190301 / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, i la seva família s'allotgen a la residència de l'ambaixador d'Espanya a l'Equador, reben atencions del personal diplomàtic i fan servir vehicles del ministeri per a les seves vacances privades. No obstant, la visita del cap de la diplomàcia espanyola al país sud-americà és de caràcter privat, i de fet no té cap acte oficial a la seva agenda.

"El ministre està de vacances privades amb la seva família, allotjats a la residència de l'ambaixador a invitació d'aquest", han confirmat fonts oficials a 'Eldiario.es'. Segons el Govern, és el ministre qui ha pagat aquestes vacances, menys la residència, els àpats i els desplaçaments. En resum, només ha gastat diners en els bitllets d'avió.

"El ministre ha dedicat temps a reunir-se amb la cancellera equatoriana, María Fernanda Espinosa", justifica Exteriors, per després confirmar l'ús d'un vehicle oficial, "com ho fa a Espanya, per motius de seguretat". En concret, l'ambaixador va posar al servei de Dastis el xòfer habitual de l'oficina tècnica a l'Equador de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). 

Notícies relacionades

"La utilització de vehicles oficials pels que exerceixin un alt càrrec estarà vinculada amb les obligacions de desplaçament derivades de l'exercici de les seves funcions. La prestació d'altres serveis que, en el seu cas, puguin ser portats a terme per vehicles oficials s'haurà de fer tenint en compte la naturalesa del càrrec ocupat i les necessitats de seguretat d'acord amb el principi d'eficiència en l'ús dels recursos públics”, especifica la llei de l'alt càrrec.

L'ambaixador d'Espanya a l'Equador és Carlos Abellá y De Arístegui, a qui Dastis va nomenar al febrer.