Combatre l’ecoansietat de la mainada

EL PERIÓDICO es planteja aquest diumenge com parlar de canvi climàtic als nens

1
Es llegeix en minuts
Combatre l’ecoansietat de la mainada

¿Com percep la mainada el canvi climàtic? ¿Com hem de parlar del tema amb els infants per intentar evitar que desenvolupin símptomes d’ecoansietat? EL PERIÓDICO es planteja totes aquestes preguntes en el pròxim Tema del diumenge, a partir d’una desena de nens que aporten la seva visió del planeta a partir de dibuixos (amb una versió interactiva a la web) i l’opinió d’experts com Carolina Bonache, una de les activistes de Mothers Rebellion for Climate Justice (la Rebel·lió de les Mares per la Justícia Climàtica), i l’educador ambiental Sera Huertas.

Segons un recent estudi de la Universitat de Saragossa, un 50% dels escolars pateix ecoansietat a causa de les informacions rebudes sobre l’escalfament global. Per combatre aquest estrès mental, la periodista especialitzada en ciència i medi ambient Valentina Raffio recopila cinc consells per parlar amb nens sobre la crisi climàtica, tals com buscar informació de qualitat en llibres i documentals de confiança o animar-los a prendre accions concretes, petits canvis sostenibles en la seva rutina diària.

Notícies relacionades

Quasi 50 milions de persones viuen en condicions d’esclavitud al món, una xacra al ple segle XXI a la qual el suplement Entender Más dedica el seu tema de portada aquest diumenge. Les guerres, el canvi climàtic que desplaça a poblacions senceres, els sistemes de control després de la pandèmia i la cultura del consum alimenten l’esclavitud contemporània, que es manifesta de diverses maneres: explotació de la mà d’obra, treball infantil i matrimonis forçats de dones i nenes.

Els experts denuncien que les accions dels governs de cara a posar fi al tracte denigrant de persones s’han estancat des del 2018 malgrat els compromisos adquirits anteriorment. Corea del Nord, Eritrea, l’Aràbia Saudita, Mauritània o Turquia encapçalen la llista de la vergonya.