Tema de diumenge

Migrants climàtics, un fenomen global

EL PERIÓDICO explica que 20 milions de persones s’han de desplaçar cada any 

1
Es llegeix en minuts
Migrants climàtics, un fenomen global

Aquest diumenge EL PERIÓDICO posa el focus en els anomenats migrants climàtics. Cada vegada són més els informes que alerten de com els estralls causats per la crisi climàtica estan provocant el desplaçament de milions de persones arreu del món. Any rere any, almenys 20 milions de ciutadans es veuen obligats a abandonar casa seva després de l’impacte d’una tempesta intensa, una inundació, un huracà o un incendi provocat encara més pel canvi climàtic. Més enllà dels sinistres causats per aquests fenòmens extrems, cada vegada més extrems si és possible i més freqüents, també moltes persones acaben migrant a un altre país –canviant fins i tot de continent– a causa que aquest escalfament global els ha deixat sense possibilitat d’obtenir béns bàsics com l’aigua o el menjar. Diumenge analitzem les causes d’aquest fenomen, així com les seves possibles implicacions.

Notícies relacionades

Mentrestant, el suplement dominical Entendre-hi més aborda en el seu tema principal la situació política després de l’esclat del cas Koldo. L’actualitat s’ha vist sacsejada després de descobrir-se una trama que presumptament es va aprofitar dels contractes de les mascaretes durant la pandèmia per enriquir-se il·lícitament. A través de les evidències factuals i de l’opinió de prestigiosos experts, el suplement analitza si la corrupció és un problema endèmic a Espanya, si el nou escàndol té prou entitat com per preocupar el Govern de Pedro Sánchez o si els electors penalitzen els partits sospitosos de tenir una actitud poc ètica.

Entendre-hi més posa també el focus en les pròximes eleccions a Mèxic. En un país colpejat pels feminicidis, per primera vegada dos dones s’enfrontaran pel poder com a candidates de les dues principals formacions del país. A més, les seves pàgines també recullen una entrevista amb el metge esteticista Fabio Vieira i una anàlisi sobre l’impacte real de l’impost de successions.