Massa masclisme en 15 dies

El problema és que aquest article té límit de caràcters, i em queden molts altres casos horribles sense escriure. Això, sí, tot això i quina poca alarma social

2
Es llegeix en minuts
Massa masclisme en 15 dies

TELECINCO

L’any va començar amb la confirmació d’un assassinat masclista del 2023, en què ella havia denunciat la seva exparella en dues ocasions, però el judici estava previst per a l’octubre d’aquest any. ¿Algú respon davant això?

Diuen que dels errors s’aprèn, però ha començat el judici contra el parricida de Sueca. La justícia li va atorgar la custòdia compartida quan l’individu tenia una condemna per violència de gènere. És a dir, va poder matar el seu fill per un error de coordinació entre el jutjat civil i el penal. ¿S’ha arreglat? Això va ser el 2022 i el 2024 el jutge Joaquim Bosch ens explica que no, que tot continua igual.

Com que res canvia, tampoc, les males pràctiques a l’hora d’informar. Un pare ha matat els seus dos fills a Horta, però hi ha periodistes que han especulat que "ell podia tenir depressió" o que "potser va ser una fuita de gas". Tot per no parlar de violència vicària.

Per cert, dilluns va fer un any d’un dels dies més terribles del 2023, quan hi va haver quatre dones assassinades la mateixa jornada, però, tret d’un reportatge, poc record més. Si gairebé no hi ha repercussió dels assassinats d’aquest 2024, imaginin els de fa un any.

Per cert, sobre el Yoyas tot continua igual que el 2023. Un pròfug de la justícia al qual se li n’ha unit un altre. Un home de Zamora que va colpejar la seva parella, que acabava de parir a l’hospital. L’individu està desaparegut, després de ser condemnat a 23 mesos de presó. Per cert, abans va ser posat en llibertat per un altre judici, en què va trencar una altra ordre d’allunyament.

També hem tingut un home que va tirar la seva nòvia per un pont però ell va fingir una caiguda; un alt càrrec del Govern balear acusat d’agressió sexual que va dir que estava borratxo i no controlava; una reducció de quatre anys de condemna a un pare que va abusar de dues filles menors, perquè potser va fregar la vagina mentrestant "feien la migdiada", o un exconcursant de la Isla de las Tentaciones condemnat per violència de gènere, entre altres casos. Com el de Pedro Muñoz, regidor de Ponferrada que va maltractar la seva exdona fins a deixar-la tetraplègica. Ha quedat absolt dels càrrecs de temptativa d’assassinat i homicidi, perquè no hi va haver un atac sorprenent i després de l’agressió ell va evitar que ella morís. La va deixar tetraplègica per a la resta de la seva vida, sí, però com que no la va matar...

Entremig, la mare de Dani Alves compartint dades privades de la víctima o Rubiales havent de duplicar la pensió a les seves filles després de negar-s’hi. Sí, el mateix de "filla meva, no ploris, has d’estar contenta de qui és el teu pare".

Notícies relacionades

Fora, tres mesos del genocidi sobre Gaza, on s’ha ignorat les dones. Igual que a Roya Heshmati, condemnada a 74 fuetades a l’Iran per no portar el vel.

El problema és que aquest article té límit de caràcters, i em queden molts altres casos horribles sense escriure. Això, sí, tot això i quina poca alarma social. Mentre escric, llegeixo que hi ha una altra dona assassinada a Màlaga. Som a l’equador del gener i ja amb aquests nivells de masclisme i crims. Més els que no coneixem. Que llarg que se’ns farà el 2024.

Temes:

Gaza Govern