Tribuna Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Davant el desgavell de les oposicions, exigim solucions

Si algunes proves s’han de repetir, la gent ho ha de saber en pocs dies i les noves proves s’han de fer en les pròximes setmanes

2
Es llegeix en minuts
Davant el desgavell de les oposicions, exigim solucions

ZOWY ZOETEN

Dissabte vam viure un desastre en el concurs oposició d’estabilització de la Generalitat. No fa falta tornar a explicar tot el que es va viure, sinó que és necessari trobar-ne els motius i solucionar la situació. Les CCOO considerem que el desgavell ha tingut dos motius: l’externalització del procés i l’organització de les proves.

El primer té responsabilitat política i forma part d’un model d’externalització que han utilitzat la gran majoria de partits que toquen govern. Un model que vam criticar quan ens ho va plantejar Funció Pública, però que forma part de la seva competència organitzativa. Ara no podem tornar enrere, però podem exigir que no torni a passar, com vam fer en la reunió de diumenge amb la consellera i que tornarem a repetir en cada ocasió: hem de tornar a l’assumpció directa dels serveis públics, inclosa la realització de proves per a l’accés a l’Administració.

Quant a l’organització de les proves, en trobem dos responsables: l’empresa que no ha complert la feina encarregada i l’Administració, que no l’ha controlat. Aquesta responsabilitat l’ha d’assumir econòmicament l’empresa i l’Administració ha de depurar la seva responsabilitat. Per ara, va considerar que recau en la directora general, amb el seu cessament, del qual exigirem informacions en la pròxima reunió. Respecte a l’empresa, les primeres paraules de la consellera van en la bona direcció, però ara s’han de transformar en fets, que també analitzarem amb detall.

Seguir amb l’estabilització

Però no ens podem quedar només en el que va passar dissabte i com fer que no torni a passar. Urgeix reprendre el procés d’estabilització, que està servint per acabar amb l’històric i greu problema de temporalitat de l’Administració.Els milers de persones que han d’estabilitzar la seva feina temporal han de ser la nostra prioritat, així com el funcionariat de carrera, que ha de tenir garantida la seva promoció professional.

Notícies relacionades

Hi haurà gent que voldrà aprofitar aquest desgavell per als seus interessos, siguin polítics, sindicals o personals, tal com estem veient en algunes reaccions. Però per als sindicats que volem transformar la realitat, més que cridar molt fort i utilitzar paraules molt grosses, ens toca treballar i exigir-ne la solució. I aquí som des del mateix dissabte i així continuarem.

Perquè les perjudicades són les persones que han estudiat durant mesos, que dissabte van ser maltractades i ara no saben què passarà amb el seu examen. Per això hem exigit analitzar totes les incidències urgentment i que l’Administració prengui les decisions en el més breu temps possible. Si algunes proves s’han de repetir, la gent ho ha de saber en pocs dies i les noves proves han de fer-se en les pròximes setmanes. Juntament amb el rescabalament a totes les afectades, serà l’única manera de continuar el procés d’estabilització amb el respecte que es mereixen les treballadores i treballadors que garanteixen els serveis públics a la ciutadania.