Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Les cites ocultes de Trias i Colau

  • Vips i polis al Trofeu Godó

  • Festassa al Barcelona Plaça

3
Es llegeix en minuts
Les cites ocultes de Trias i Colau

Cedida

Les dones riuen més que els homes quan se citen per dinar. Són, sens dubte, molt més divertides i pràctiques. Una prova d’això es va produir aquest dimecres al club privat Juno House, que acaba de complir el primer any de vida a Barcelona. S’hi van citar 27 dones ‘top’ i van parlar de nous business, d’empoderament i de referents femenins. Així, s’havia de veure amb quant entusiasme i passió l’advocada i ara CEO de Sita Murt, Montse Figueras, explicava el seu nou projecte per reactivar la marca de roba que va adquirir fa un parell d’anys. O com la CEO de Penguin Random House, Núria Cabuti, narrava l’èxit de l’últim Sant Jordi. Hi era també la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i la sempre ocupada Maria Teixidor, una de les responsables d’aconseguir que el futbol femení del Barça hagi arribat a tants èxits. No s’ho van perdre la notària Maria de Zulueta, la directora del Credit Suisse, Susana Asenjo; la directora general de GVC Gaesco Valores, Carme Hortalà; la cofundadora de 19N Strategies, vicepresidenta de Foment i membre del consell de la Fira, Mar Alarcón; ni la presidenta i CEO de Roman, Silvia Alsina, que ja va participar en la creació del Juno House. No hi ha res important que passi a Barcelona on Alsina no tingui alguna cosa a veure...

Les més felices de la trobada van ser les tres fundadores del Juno House, Natalia BatlleLiana Grieg i Eva Vila-Massans, juntament amb la COO i dona detallista i eficient, Carla Crespo Vidal. Un club concebut per i per a la dona actual, que ha doblat el seu primer any el nombre de sòcies, però que no limiten l’accés als homes. Com ha de ser.

Del Via Veneto a l’Il Giardinetto

Aquesta setmana el mercat de la Boqueria ha retut un merescut homenatge al propietari del restaurant Via Veneto, Josep Monje. Un establiment amb 56 anys d’història, amb una estrella Michelin i una cuina excel·lent. A més a més, és el lloc més freqüentat pels poderosos de la ciutat.

Sense anar gaire més lluny, aquest dimecres, minuts abans de les dues del migdia, hi vam veure entrar Xavier Trias. Un grup d’uns 20 presidents i CEO l’esperaven per conèixer el seu projecte. Trias hi estava convidat i no va publicar res a les seves xarxes socials. Curiós, ja que sol explicar el minut a minut del que fa cada dia. L’associació de pagans tampoc ha volgut identificar-se ni explicar el perquè d’aquest dinar privat. En fi, només ells saben la raó de tant misteri.

La nit abans, i no gaire lluny del carrer Ganduxer, concretament al mític restaurant Il Giardinetto, l’alcaldessa sopava amb un grup de 80 ciutadans. Ada Colau no és la primera candidata que passa per aquest local. Així que no es va amagar, tot i que tampoc es va publicitar ni una sola foto. Arquitectes, urbanistes, algun empresari, publicistes i gent de la cultura van tancar el local per interrogar Colau. Se sap que cadascun va pagar el seu àpat i que Colau va parlar obertament de tot. De l’aeroport, de la contaminació acústica, de les superilles, dels creuers... Va ser un sopar distès i amable en un dels restaurants més trencadors i emblemàtics dels anys 70. Fundat per Leopoldo Pomés i dissenyat pels arquitectes Alfonso Milà i Federico Correa, ara Il Giardinetto està tutelat pel fill del fundador, el realitzador i productor audiovisual Poldo Pomés. Això sí, el lloc continua sent tan màgic com aleshores. A més, sempre s’hi menja bé o molt bé.

Notícies relacionades

Doncs això, que els que se citen amb Trias semblen que se n’amaguen més que els que ho fan amb Colau...

Abril a l’Speakeasy

La llista d’escriptors, editors, llibreters, polítics i periodistes que van assistir diumenge passat a la festa del suplement literari ‘Abril’ que publica cada dijous El Periódico i que dirigeix Álex Sàlmon, és innombrable. Va ser a l’Speakeasy, tot i que va envair també el Martini sec. El que hi va passar, allà hi queda, però s’ha de destacar la feina de tot l’equip de Javier de las Muelas. Ho dic perquè van passar més de 500 persones per la cita, ningú va perdonar el seu còctel i tots eren espectaculars. És més, no donaré noms, però molts van repetir. Per cert, a la festa de l’’Abril’ només hi van faltar dos polítics: precisament Trias i Colau. Només ells saben per què.