Fer soroll

La Lliga de Xavi

2
Es llegeix en minuts
La Lliga de Xavi

AFP

El Barça va demostrar una mica més de fam que el Madrid. Se’ls notava enrabiats, esperonats pel públic, amb ganes de deixar la Lliga vista per a sentència, ansiosos per demostrar que, aquesta temporada, són superiors. En la Lliga, és clar. El Madrid, pensant més en la Champions, en la seva competició fetitxe, va jugar a ràfegues, amb Vinícius i Benzema erràtics.

És preocupant per al Madrid el rendiment del francès, que segueix a un nivell baix, molt lluny del jugador que fa no tant va guanyar la Pilota d’Or. Lewandowski tampoc està per tirar coets. Té ocasions, però no les fica. Compte amb això. La segona part va ser d’anades i vingudes, amb ocasions per als dos equips, llançats a guanyar... I Asensio hauria pogut donar la victòria al Madrid, però va aparèixer el VAR.

El gol de Kessie, quan millor estava el Madrid, just al final, és una victòria que gairebé val una Lliga per al Barça. La Lliga de Xavi, que es rescabalaria així dels fiascos a Europa. Al Madrid li queda la Champions, que no és poca cosa.

Havia sigut una setmana complicada, inusualment agitada. Les informacions sobre Negreira es multiplicaven. Laporta es defensava amb dents i ungles buscant enemics a fora. El Madrid avançava en la Champions i quedava pendent del sorteig de divendres. L’espera el Chelsea.

A tot això, arribava un altre Gran Premi de fórmula 1 que prometia emocions fortes. I n’hi va haver. Dues polèmiques sancions van deixar Alonso sense el podi que s’havia guanyat a la pista, que després li van tornar a atorgar.

Ah, Sainz va acabar davant de Leclerc. Bravo. Això és només el principi, ens divertirem aquest any. Amb tot això, em venen al cap les setmanes netes de Clàssic en què recordàvem els enfrontaments, les polèmiques, els canvis de samarreta d’alguns com Figo, Schuster, Laudrup i Luis Enrique i disfrutàvem amb les entrevistes els protagonistes. Era una de prèvia del partit des de tots els angles. Canal+ oferia unes retransmissions espectaculars, amb més càmeres que mai.

I en els últims anys el partit s’escalfava al nostre ‘Chiringuito’. Aquest clàssic ha sigut ben diferent. Per a alguns va començar amb el comunicat del Reial Madrid anunciant que es presentarà com a acusació particular. Això ha danyat la relació de Florentino amb Laporta, tot i que només aparentment. Però, compte, la bona notícia és que durant 90 minuts ens hem oblidat de l’escàndol Negreira i hem disfrutat del futbol i només del futbol. Això únicament ho aconsegueix un Barça - Reial Madrid. Tot i que sigui per unes hores, celebrem-ho.

Notícies relacionades