La foguera | Article de Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dos més dos són quatre

2
Es llegeix en minuts
Dos més dos són quatre

A l’actriu Bette Midler, d’irreprotxable expedient fins ara, no se li va ocórrer res més que tuitejar contra l’«esborrament de dones», és a dir, contra aquesta capa de correcció política queer que arrasa als Estats Units i que substitueix certa paraula habitualment comprensible per a la meva àvia per metàfores recargolades. Midler va tuitejar: «¡DONES DEL MÓN! ¡Ens estan desposseint dels nostres drets sobre els nostres cossos, les nostres vides i fins i tot del nostre nom! Ja no ens anomenen «dones»; ens diuen «persones gestants» o «menstruadores» ¡i fins i tot «persones amb vagines»! ¡No deixis que t’esborrin! ¡Cada ésser humà a la terra t’ho deu!»

Una mica hiperventilat, però bé, ¿què hi ha de greu? La resposta van ser titulars de cap a cap del globus comparant-la amb J.K. Rowling. És molt divertit això que et comparin amb J.K. Rowling per difamar-te. L’autora de Harry Potter no ha dit mai res que la converteixi en el nou Hitler, però és com allò de Woody Allen: una vegada que et posen el gorro amb orelles de burro, hi ha una tropa que ja no veu res més, i pensa que les orellotes són teves. Així que, després de milers de tuits en què s’insulta Midler amb epítets com TERF, «escòria blanca» i «supremacista cis» (insults també incomprensibles per a la meva àvia) Midler es va arrossegar, però les disculpes no serveixen de res quan un tauró ha ensumat la teva sang.

Afegim, doncs, la innocent Bette Midler a la llista de persones demoníaques amb qui comparar qui digui una cosa que no sigui del grat dels activistes. Però hi ha el cas que, mentre passava tot això, i parlant de J.K. Rowling, Maya Forstater va guanyar un judici. Potser no recordes qui és Forstater, però Rowling sí que la té al cap. És la investigadora per qui va començar el seu descens als inferns.

Notícies relacionades

A Maya Forstater la van acomiadar del laboratori d’idees on treballava, amb linxament digital i mediàtic inclòs, per haver tuitejat que les dones transgènere poden transformar la seva aparença, el seu nom i la seva identitat, però no canviar el seu sexe biològic. La van acusar de promoure un discurs d’odi, la van cremar viva i van aconseguir que l'acomiadessin. Atès que Rowling va dir que Forstater tenia raó, li van donar la mateixa medicina. I ara la justícia s’ha inclinat per on era previsible. 

En fi. ¿Qui havia de dir que al segle XXI podries tenir tants problemes per afirmar que dos més dos són quatre?

Temes:

LGTBI